Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Šodien

Ātruma cilts: pirmizrādi piedzīvo filma Ātruma skartie

Diena.lv kopā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Tajā Pauls Timrots apmeklē dokumentālās filmas par autosportistu Mārtiņu Sesku Ātruma skartie pirmizrādi, kas šonedēļ pulcēja Latvijas benzīngalvu eliti un kvēlākos fanus.

Prasmēs balstīta darbā pieņemšana - ceļš uz dzimumu vienlīdzīgu atalgojumu

Darba samaksas atšķirība vīriešu un sieviešu starpā ir daudz diskutēta sociālā un ekonomiskā problēma, kas joprojām pastāv daudzās valstīs, tostarp Latvijā. Lai gan pēdējos gados notikušas pārmaiņas darba tirgū un sabiedrībā, kas ir veicinājušas diskusijas un iniciatīvas šajā jomā, tomēr joprojām problēma ir aktuāla, kuru iespējams risināt ar prasmēs balstītu pieņemšanu darbā.

Visgaišākais rekviēms un pēdējais skaņdarbs. Kora Latvija un Sinfonietta Rīga koncerts Zaļajā ceturtdienā © DIENA

Valsts akadēmiskā kora Latvija un tā mākslinieciskā vadītāja diriģenta Māra Sirmā lasījumā šodien, aicinot piedzīvot Zaļās ceturtdienas kluso pārdomu laiku, Svētā Pētera baznīcā Rīgā pulksten 19.00 skanēs Gabriela Forē Rekviēms – visgaišākais no muzikālajiem aizlūgumiem mirušo piemiņai –, Arvo Perta Stabat Mater un Gijas Kančeli pēdējais skaņdarbs Tsutisopeli.

Izsludināts konkurss uz Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes locekļu amatiem

Kultūras ministrija (KM) izsludinājusi atklātu konkursu uz valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību (VSIA) Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) valdi - trīs valdes locekļu amatiem. Pretendenti vienlaikus var pieteikties tikai uz vienu no trim konkursa amatiem, dokumentāciju iesniedzot KM līdz šī gada 26. aprīlim (ieskaitot), informēja KM pārstāvji.

Krievija pārceļ kara lidmašīnas no Pleskavas uz Sibīriju

Krievija pārvieto Pleskavā izvietotās kara transporta lidmašīnas "Il-76" uz 2700 kilometru attālo Hantu-Mansu reģionu, jo bažījas par iespējamiem Ukrainas gaisa uzbrukumiem, ziņo igauņu laikraksts "Louna-Eesti Postimees".

Sirin Development prasīs Rīgas domei atlīdzināt zaudējumus

Lietuvas nekustamo īpašumu attīstītājs Sirin Development prasīs Rīgas domei atlīdzināt zaudējumus, kas radīti, atceļot 22 zemesgabalu pie lidostas izsoli, aģentūrai LETA pavēstīja Sirin Development valdes loceklis Laurīns Kuzavs.

Ukraina naktī notriekusi 26 krievu lidrobotus

Ukrainas pretgaisa aizsardzība aizvadītajā naktī notriekusi 26 lidrobotus, ko Krievija raidīja uz mērķiem Ukrainā, ceturtdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

APF Holdings pērn sasniedzis vēsturiski labākos rezultātus

APF Holdings (APF), kurā ietilpst viens no lielākajiem Baltijas olu ražotājiem SIA Alūksnes putnu ferma, neauditētais Gada pārskats par 2023. gadu liecina, ka APF pagājušo gadu ir noslēdzis ar 13,318 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 18% vairāk nekā gadu iepriekš, kad apgrozījums bija 11,229 miljoni eiro. Savukārt uzņēmuma peļņa pērn bija 527 108 eiro, kas ir par 59% vairāk kā gadu iepriekš, kad peļņa bija 331 047 eiro.

Politologs: Kariņa lidojumu skandālā reālākais iznākums būtu viņa demisija

Bijušā Ministru prezidenta, pašreizējā ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) avioreisu skandālā reālākais iznākums būtu viņa demisija, taču tam vajadzēja notikt jau laicīgi, un tādā gadījumā Jaunā vienotība (JV) tagad būtu daudz labākā pozīcijā, intervijā Latvijas Radio sacīja politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis.

Ghetto Games turpinās darboties Grīziņkalnā

Trešdien, 27. martā, Rīgas domes sēdē pēc ilgām debatēm nolemts zemesgabalu Grīziņkalnā vēl uz pieciem gadiem nodot bezatlīdzības lietošanā biedrībai Streetbasket, kas organizē jauniešu ielu sporta un kultūras kustību Ghetto Games, informē pašvaldībā.

FOTO: Pirmizrādi piedzīvo dokumentālā filma par Mārtiņu Sesku Ātruma skartie

27. marta vakarā kinoteātrī Splendid Palace aizvadīts dokumentālās filmas Ātruma skartie atklāšanas pasākums, kurā pulcējās filmas radošā komanda, autosportisti, rallija entuziasti un atbalstītāji. Filma stāsta par vairākkārt godalgotā rallija pilota Mārtiņa Seska karjeru un atklāj, kā rallijs kļuvis par vienu no skatītāju iecienītākajiem sporta veidiem Latvijā.
Reklāmraksts

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku augstas kvalitātes un veselīgiem produktiem, pievērst uzmanību savam uzturam, fiziskajām aktivitātēm, apmeklējot speciālistus uztura, kosmetoloģijas, dermatoloģijas jomā.

Pēc ieraksta publiskošanas tūkstoši protestē pret Orbāna valdību Budapeštā © DIENA

Tūkstošiem cilvēku otrdienas vakarā pulcējās uz protestu netālu no Ungārijas parlamenta ēkas Budapeštā, pieprasot ģenerālprokurora un arī premjerministra Viktora Orbāna atkāpšanos pēc tam, kad kādreizējās tieslietu ministres bijušais vīrs bija publiskojis informāciju, kas apsūdz valdību par iejaukšanos korupcijas izmeklēšanā, vēsta Reuters. Protestētāji devās gājienā no ģenerālprokuratūras uz parlamenta pusi, izkliedzot aicinājumus atkāpties, daudziem rokās bija degošas lāpas.

Latvijas hokejā titula īpašnieki finālsēriju sāk ar zaudējumu © DIENA

Par vienas ripas tiesu. Latvijas Optibet hokeja līgas (OHL) pirmajā finālspēlē Mogo/LSPA izbraukumā uzveica pašreizējos titula īpašniekus un regulārā čempionāta uzvarētājus Zemgali/ LBTU ar 3:2. Piektdien Jelgavā pulksten 13 otrā finālspēle sērijā līdz četrām uzvarām.

Ukraina, Polija un Gruzija pošas uz futbola svētkiem © DIENA

Nervus kutinošās spēļu galotnēs pēdējās trīs ceļazīmes uz šovasar gaidāmā Eiropas čempionāta (Euro2024) finālturnīru izcīnījuši Ukrainas, Polijas un Gruzijas futbolisti. "Šādu brīžu dēļ mēs dzīvojam. Vienlaikus liela sajūsma un atvieglojums," pēc uzvaras Velsā priecājās poļu vārtsargs Vojcehs Ščensnijs, kurš kļuva par galveno varoni pēcspēles sitienu sērijā. Līdzīgā veidā uz savu pirmo finālturnīru vēsturē tika arī Gruzija, kas 11 metru sitienu sērijā pārspēja Grieķiju, bet ukraiņi atspēlējās un pāris minūšu pirms pamatlaika beigām guva 2:1 uzvaru pār Islandi.

Aicina ieplānot papildu laiku ceļā, braucot uz Kurzemes pusi

Dodoties uz Kurzemes pusi, autovadītājiem jārēķinās, ka tur vairākos ceļu posmos jau ir sākušies būvdarbi un ieviesti satiksmes ierobežojumi, tāpēc vajadzētu ieplānot papildu laiku ceļā, informē VSIA Latvijas valsts ceļi (LVC).

Cigarete un pudele pie kluba "18" © DIENA

Saeimas komisija atbalstījusi priekšlikumu grozījumiem Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz, ka alkoholiskos dzērienus būs aizliegts pārdot personām, kuras ir jaunākas par 20 gadiem. Zemgus Zaharāna zīmējums.

Kariņa liktenis premjeres rokās © DIENA

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Vairākums grib palikt © DIENA

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Zirnis joko - 28.03.2024 © DIENA

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Kalendārs

Marts, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7