Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Šodien

Ko ēst, lai neaizietu ar sirdi © DIENA

"Lai ēdiens ir jūsu zāles, un jūsu zāles – jūsu ēdiens," esot teicis grieķu filosofs un medicīnas tēvs Hipokrāts. Vai to patiešām teica viņš, mēs nekad neuzzināsim, toties šajā vairākus gadus ilgušajā rubrikā esam jau daudz uzzinājuši par slimībām, ko var novērst, ja ēd pareizi. Te uzreiz jāpiebilst, ka viss nav tik vienkārši. Uzturs nav zāles, zāles ir zāles. Pārtika arī nav galvenais noteicējs tam, vai cilvēks dzīves laikā ar kaut ko saslimst – ģenētiku, vidi un citus faktorus neviens nav atcēlis. Bet tomēr ir tāds slimību klāsts, par kurām skaidrs – ja tu to bekonu savulaik būtu iemainījis pret tomātu, nevajadzētu ķerties pie sirds bailēs, ka tūlīt pienāks gals. Tātad pacelsim svaigi spiestas sulas glāzi par slimībām, kuras var aizkavēt vai pat novērst ar veselīgu uzturu!

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura rezultātā kredītiestādes klientam ir iespējams izņemt skaidro naudu no maksājumu konta kredītiestādē.

Puriņu apstiprina AM valsts sekretāra amatā

Valdība otrdien Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretāra amatā apstiprināja līdzšinējo Valsts prezidenta padomnieku nacionālās drošības jautājumos Aivaru Puriņu.

Nīderlande uz mācībām Lietuvā nosūtīs Patriot sistēmu

Jūlija sākumā uz divpusējām mācībām Nīderlande nosūtīs uz Lietuvu tālas darbības rādiusa pretgaisa aizsardzības sistēmu Patriot, otrdien paziņoja Lietuvas Bruņoto spēku komandieris ģenerālis Valdemārs Rupšis.

100 dienas līdz Olimpiskajām spēlēm Parīzē

Otrdien Olimpijā, Grieķijā, kur savulaik notika antīkās Olimpiskās spēles, tiek iedegta Olimpiskā liesma un sākas Olimpiskās lāpas “Parīze 2024” stafete. Šogad aprit 100 gadi kopš pirmo reizi Latvijas sarkanbaltsarkanais karogs plīvoja Olimpiskajās spēlēs, un pēc 100 gadu pauzes Olimpiādes spēles atkal atgriežas Parīzē.

Politiskās kaislības ap futbolu un ne tikai

Kopš brīža, kad sākās ļembasts ap ieceri Rīgā beidzot uzbūvēt pasaules līmeņa futbola stadionu, pagājušas tikai dažas nedēļas, tai pat laikā sabiedrība jau paspējusi sadalīties divās naidīgās grupās. Interesanti, ka diskusijas, bet jo īpaši pretstāve idejai strauji attīstās vairākos virzienos: vieni kritizē izvēlēto vietu – Lucavsalu, citi uzskata, ka Latvijā futbols kā tāds teju vispār nepastāv, un tāpēc būtu muļķīgi “neeksistējošam” sporta veidam būvēt tādu monstru gandrīz pilsētas centrā. Bet visam pa vidu pamanāmas gan kādas saimnieciskas dabas intereses, gan arī vēlme uzaudzēt savu politisko kapitālu uz sabiedriski jūtīgas tēmas.

Girgensons nepievienosies Latvijas izlasei arī šajā pavasarī

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons arī šajā pavasarī nevarēs palīdzēt Latvijas vīriešu hokeja izlasei Čehijā gaidāmajā pasaules čempionātā, portālam "TVnet" apstiprināja Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis.

Bertāns: Labprāt atgrieztos Hornets komandā

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns labprāt spēlētu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Šarlotas Hornets arī nākamajā sezonā, sezonas noslēguma preses konferencē teica Bertāns.

Tesla plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums Tesla Motors pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli.

Kaimiņu būšana © DIENA

Eiropas un pasaules futbolā klubu sacensībās īpaši tiek izcelti tā saucamie derbiji jeb spēles, kurās satiekas principiāli un nesamierināmi konkurenti ar gadiem vai pat gadsimtiem ilgu vēsturi. Tā nereti balstīta ne tikai uz sportiskiem un ģeogrāfiskiem principiem, bet var būt arī ar politisku, savstarpēju konfliktu un pat reliģisku fonu. Par šāda līmeņa cīņām pagaidām nevaram runāt Latvijas futbolā, kur daudz savstarpējo rēķinu zudis arī tādēļ, ka tradīcijām bagātie klubi gluži vienkārši beiguši pastāvēt, taču pamazām veidojas jauni konkurences un interešu sadursmju aizmetņi, kas laika gaitā var pāraugt arī aizraujošā un spraigā sāncensībā. Divas intriģējošas cīņas starp tuvu līdzās esošām komandām Latvijas futbolā būs iespēja vērot jau šomēnes.

Cilvēku saduršana Sidnejas baznīcā atzīta par teroraktu

Sidnejā pirmdien notikušais incidents, kurā vīrietis ar nazi sadūra cilvēkus baznīcā dievkalpojuma laikā, bija reliģiski motivēts terorisma akts, otrdien paziņoja Austrālijas policija, aicinot uzbrukuma saniknotos vietējos iedzīvotājus saglabāt mieru.

Kalendārs

Aprīlis, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12