Virtuves gudrības. Kā mājās ātri pagatavot pelmeņus?

  • 0
  • Pievienot

Pelmeņi nav tas ēdiens, ko var pagatavot ātri. Sevišķi jau, ja vēlas mājās gatavot mīklu. Procesu var paātrināt, lietojot gatavās pelmeņu lapiņas. Es tās izmeklējos pa visu Rīgu, vienīgā vieta, kur atradu — mc2 Krasta ielā.

Ja tomēr vēlaties mīklu gatavot paši, piedāvāju savu recepti (60 pelmeņiem).

Iesit glāzē 3 olas, pievieno tādu pašu daudzumu ūdens.

Lielā bļodā ieber 1 litru miltus, pievieno tējk. sāls, iejauc olas un ūdeni un maisa, līdz veidojas mīkla. To izrullē divās daļās, cik biezu vai plānu vēlas. Es ieteiktu iespējami plāni. Sagriež gabaliņos vai izspiež aplīšus.

Sagatavo pildījumu (tas var būt gaļas, zivju, siera), liek pa tējkarotei uz mīklas lapiņas un ietin.

Pašgatavota pelmeņu mīkla (60 pelmeņiem)

Iesit glāzē 3 olas, pievieno tādu pašu daudzumu ūdens.

Lielā bļodā ieber 1 litru miltus, pievieno tējk. sāls, iejauc olas un ūdeni un maisa, līdz veidojas mīkla. To izrullē divās daļās, cik biezu vai plānu vēlas. Es ieteiktu iespējami plāni. Sagriež gabaliņos var izspiež aplīšus.
Sagatavo pildījumu (tas var būt gaļas, zivju, siera), liek pa tējkarotei uz mīklas lapiņas un ietin. Ietinot jāizspiež viss gaiss no pelmeņa, citādi tie vārot piepūšas. Ar ūdenskrāsu otiņu apziež pelmeņu maliņas ar ūdeni lai tās labāk salīp.

PELMEŅI AR VISTAS UN SPINĀTU PILDĪJUMU

(30 pelmeņi)

500g vistas fileja
250g spināti
2 olas, sakultas
200ml sarīvēts cietais itāļu siers
2 ēdamkarotes sakapāti pētersīļi
Šķipsniņa samalts muskatrieksts
Šķipsniņa majorāns
Sāls un pipari pēc garšas

Novāra vistas filejas un samaļ kopā ar spinātiem. Pievieno pārējos produktus un labi samaisa. Pilda mīklas lapiņās un vāra 8 minūtes vārošā ūdenī. Pārlaista ar izkausētu sviestu un sarīvētu sieru.

PELMEŅI AR BIEZPIENA UN SPINĀTU PILDĪJUMU
30 pelmeņi

500ml sauss biezpiens
 250g špināti
2 olas, sakultas
200ml sarīvēts cietais itāļu siers
2 ēdamkarotes sakapāti pētersīļi
Sarīvēta puscitrona miziņa
Sāls un pipari pēc garšas

Sakapā spinātus un labi sajauc ar pārējiem produktiem. Pilda mīklas lapiņās un vāra 8 minūtes vārošā ūdenī. Pārlaista ar izkausētu sviestu un sarīvētu sieru.




Jautājumus Birutai sūtiet: solvita.smilge@dienasmediji.lv.

***

Saldētās Won Ton lapiņas mājās atkausē.

Ar ūdenskrāsu otiņu apziež pelmeņu maliņas ar ūdeni, lai tās labāk salīp.

Ietinot jāizspiež viss gaiss no pelmeņa, citādi tie vārot piepūšas.

Pievieno komentāru

Izklaide

 Pasmejies un pameditē
Pasmejies un pameditē  7

Paaugstināta asinsspiediena gadījumos ierasts risinājums ir ēšanas paradumu maiņa vai medikamenti, taču papildus talkā...

 Garšas, kas iegrožo apetīti
Garšas, kas iegrožo apetīti

Ja ēdiens ilgāk sagādā sāta sajūtu, mēs apēdam mazāk gan starp ēdienreizēm, gan maltīšu laikā, tādējādi nepārēdoties un...

Lielākās mikrobu kolonijas
Lielākās mikrobu kolonijas

Esam pieraduši mazgāt rokas pēc tualetes apmeklējuma, taču to gandrīz vai vajadzētu darīt arī pēc tam, kad esam...

Šogad odi arī rudenī
Šogad odi arī rudenī  2

Siltais un mitrais laiks, kas sekoja karstajai un sausajai vasarai, augusta beigās un septembra sākumā veicinājis odu...

Izplatīti mīti par pienu
Izplatīti mīti par pienu  22   

Lai gan mēdz teikt, ka daudziem no piena ir alerģija, patiesībā alerģija no piena olbaltuma sastopama ļoti reti....

FOTO: Baso pēdu ultramaratons
FOTO: Baso pēdu ultramaratons  

Sestdien, 30. augustā, gar jūras krastu no Mazirbes līdz Rojai risinājās 2. Baltijas Baso pēdu ultramaratons, kurā...

Vēl aktuāli

+
Lasi vēlāk
0