Virtuves gudrības. Kā mājās ātri pagatavot pelmeņus?

  • 0
  • Pievienot

Pelmeņi nav tas ēdiens, ko var pagatavot ātri. Sevišķi jau, ja vēlas mājās gatavot mīklu. Procesu var paātrināt, lietojot gatavās pelmeņu lapiņas. Es tās izmeklējos pa visu Rīgu, vienīgā vieta, kur atradu — mc2 Krasta ielā.

Ja tomēr vēlaties mīklu gatavot paši, piedāvāju savu recepti (60 pelmeņiem).

Iesit glāzē 3 olas, pievieno tādu pašu daudzumu ūdens.

Lielā bļodā ieber 1 litru miltus, pievieno tējk. sāls, iejauc olas un ūdeni un maisa, līdz veidojas mīkla. To izrullē divās daļās, cik biezu vai plānu vēlas. Es ieteiktu iespējami plāni. Sagriež gabaliņos vai izspiež aplīšus.

Sagatavo pildījumu (tas var būt gaļas, zivju, siera), liek pa tējkarotei uz mīklas lapiņas un ietin.

Pašgatavota pelmeņu mīkla (60 pelmeņiem)

Iesit glāzē 3 olas, pievieno tādu pašu daudzumu ūdens.

Lielā bļodā ieber 1 litru miltus, pievieno tējk. sāls, iejauc olas un ūdeni un maisa, līdz veidojas mīkla. To izrullē divās daļās, cik biezu vai plānu vēlas. Es ieteiktu iespējami plāni. Sagriež gabaliņos var izspiež aplīšus.
Sagatavo pildījumu (tas var būt gaļas, zivju, siera), liek pa tējkarotei uz mīklas lapiņas un ietin. Ietinot jāizspiež viss gaiss no pelmeņa, citādi tie vārot piepūšas. Ar ūdenskrāsu otiņu apziež pelmeņu maliņas ar ūdeni lai tās labāk salīp.

PELMEŅI AR VISTAS UN SPINĀTU PILDĪJUMU

(30 pelmeņi)

500g vistas fileja
250g spināti
2 olas, sakultas
200ml sarīvēts cietais itāļu siers
2 ēdamkarotes sakapāti pētersīļi
Šķipsniņa samalts muskatrieksts
Šķipsniņa majorāns
Sāls un pipari pēc garšas

Novāra vistas filejas un samaļ kopā ar spinātiem. Pievieno pārējos produktus un labi samaisa. Pilda mīklas lapiņās un vāra 8 minūtes vārošā ūdenī. Pārlaista ar izkausētu sviestu un sarīvētu sieru.

PELMEŅI AR BIEZPIENA UN SPINĀTU PILDĪJUMU
30 pelmeņi

500ml sauss biezpiens
 250g špināti
2 olas, sakultas
200ml sarīvēts cietais itāļu siers
2 ēdamkarotes sakapāti pētersīļi
Sarīvēta puscitrona miziņa
Sāls un pipari pēc garšas

Sakapā spinātus un labi sajauc ar pārējiem produktiem. Pilda mīklas lapiņās un vāra 8 minūtes vārošā ūdenī. Pārlaista ar izkausētu sviestu un sarīvētu sieru.




Jautājumus Birutai sūtiet: solvita.smilge@dienasmediji.lv.

***

Saldētās Won Ton lapiņas mājās atkausē.

Ar ūdenskrāsu otiņu apziež pelmeņu maliņas ar ūdeni, lai tās labāk salīp.

Ietinot jāizspiež viss gaiss no pelmeņa, citādi tie vārot piepūšas.

Pievieno komentāru

Izklaide

Recepte: Melleņu kraukšķis
Recepte: Melleņu kraukšķis

Laikā, kad mežos nogatavojušās mellenes un to ir "pa pilnam" - kāda noderīga recepte. Labu apetīti! Melleņu...

Hercogam Jēkabam par godu
Hercogam Jēkabam par godu    4   

Steidzīgajiem, kuri Rīgas zooloģisko dārzu grib apskatīt stundā vai divās, nez vai būs lemts ieraudzīt lūšu pāra...

Vecmāmiņa uz viļņa
Vecmāmiņa uz viļņa  22   

Uz interviju Agrita Uzulnika-Alksne ierodas koša kā puķe. Oranžā esot viņas mīļākā krāsa, tā izstarojot labestību un...

Karstums tviterpērlēs
Karstums tviterpērlēs  1   

Vasaras tveicīgākā nedēļas nogale (vismaz līdz šim) ir klāt - atkal krīt vairāk nekā pusgadsimtu seni karstuma rekordi,...

Disciplīna pagarina mūžu
Disciplīna pagarina mūžu  25   

Disciplīna. Vienam tā asociējas ar karaspēku, citam - ar mācību procesu. Vēl kāds teiks - uz senioru vecumu tā vairs...

Vēl aktuāli

+
Lasi vēlāk
0