hugo

Kafejnīcas Bonēra līdzīpašniece Aija Lejiņa stāsta, kā pagatavot gardu ābolu tarti.

Sastāvdaļas:

Smilšu mīkla: Sviests (110g), Milti (200g), cukurs (50g), Sviests (g), Ūdens (60g)
Sāls (2g), Citrona miziņa (no pus citrona), Kanēlis, Kalvadoss.

1. Bļodā sajauc miltus, cukuru, šķipsniņu sāls, pievieno aukstu, gabaliņos sagrieztu sviestu. Ar rokām sajauc kopā
2. Smilšu mīklas masai pievieno ūdeni, visu samaisa. Apklāj ar plēvi, ieliek ledusskapī uz vienu stundu
3. Kubiņos sagrieztiem āboliem pievieno citrona miziņu, kanēli, sviestu un kalvadosu.
4. Smilšu mīklas masu izklāj formiņā, liek krāsnī 180 grādos uz 13 minūtēm.
5. Ābolu masu katliņā sautē 30 minūtes uz lēnas uguns
6. Gatavo ābolu masu ieklāj atdzesētā smilšu mīklas tartē, izdekorē ar svaigiem āboliem.
7. Izkausētam sviestam (40g) pievieno cukuru. Pārklāj ar to tarti. Visam pārkaisa kanēli.
8. Tarti liek krāsnī 180 grādos uz 20 minūtēm līdz gatava.

Par raidījumu Meklējam recepti!

Ir pavārs, ir recepte. Šīs raidījumu sērijas uzstādījums ir mazliet cits - ir produkts, ir recepte, taču, protams, neiztiekot bez lieliskiem, zinošiem un atraktīviem ēst gatavotājiem, kas radīs paši un iedvesmos ikvienu to atkārtot arī savā virtuvē. Raidījumu piedāvā žurnāls Dienas ēdieni.


Saistītie video

Komentāri

Netta

Ja nemaldos, tarte ir ļoti līdzīga pīrāgam, bet tā galvenā atšķirība ir tā, ka tartes augšējā kārta nav noslēgta ar mīklas cepurīti, kā tas būtu pīrāga gadījumā.

pirms 2 gadiem, 2012.10.18 18:16

Noteikti izmeginasu

Labvakar! Pirms paris nedelam pirmo reizi muzaa gatavoju tarti ar fetas sieru, spinaatiem un ciedru riekstiem, sanaca loti garsiigi! Paldies par so recepti, noteikti izmeginasu tartes saldo variantu! Iesaku arii citiem!

Atbildēt

pirms 2 gadiem, 2012.10.15 23:11

Chebureks

Labdien, sakiet ludzu mani mazie draudzini, kur var dabut ieprieksejo recepti (tarti ar fetas sieru)? Jasaka, ka si ari izskatas laba, vienkarsa un garsiga :)

Atbildēt

pirms 2 gadiem, 2012.10.16 16:48

Pievieno komentāru

Augšup