Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rāznas Nacionālajā parkā atjauno skatu vietas Mākoņkalnā

Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) Latgales reģiona administrācija šonedēļ talkā Rāznas Nacionālajā parkā no krūmiem un apauguma atbrīvojuši skatu vietas Mākoņkalnā. Dabas apceļotājiem atkal ir iespēja baudīt vienu no zināmākajām nacionālā parka ainavām – plašo skatu uz Rāznas ezeru.

Video: Cosmos atkal apvienojas, lai ierakstītu strēlnieku dziesmu Izlūki(1)

Piedzīvojot latviešu kara drāmas Dvēseļu putenis pirmizrādi, LMT Viedtelevīzija sadarbībā ar LTV1 piedāvā raidījumu sēriju Ieklausies Dvēseļu putenī, kurā Latvijas spilgtākās mūzikas personības atklāj strēlnieku dziesmu izcelsmi un nozīmi, kā arī iedzied tās jaunās Reiņa Sējāna aranžijās. Par godu raidījumam, atkal apvienojusies vokālā grupa Cosmos, lai no jauna izdziedātu emocionāli smago strēlnieku dziesmu Izlūki.

Vēsture Dienā: Bez ļeņinekļiem © DIENA(1)

Aivar, nāc, pārbildē savu bildi! – sameklējis vecajās Dienās datumam atbilstošu tēmu, teicu Dienas fotogrāfam Aivaram Liepiņam. Pirms 28 gadiem, 1991. gada 25. augustā, Rīgas centrā tika novākts Latvijas galvenais ļeņineklis, boļševiku totalitārās ideoloģijas simbols. 1991. gada 26. augusta Dienā šo notikumu ilustrēja fotogrāfa Aivara Liepiņa, tolaik vēl nevis Dienas, bet Latvijas Tautas frontes laikraksta Atmoda fotokorespondenta, foto – tas vēlreiz bija redzams pagājušās pirmdienas, 2019. gada 19. augusta, Dienā.