Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Grāmatas

Klajā nākusi Dzintras Gekas grāmata Mātes Sibīrijā

Fonds Sibīrijas bērni izdevis jaunu grāmatu Mātes Sibīrijā. Grāmatā apkopotas intervijas ar 1941. gada 14. jūnijā izsūtītajām mātēm un viņu bērniem, apkopoti interviju fragmenti no 1941. gada 14. jūnijā izsūtīto bērnu atmiņu stāstiem.

Pēc 40 gadu ilgas pētniecības izdota grāmata par Valmiermuižu

No turīga īpašuma līdz vietai, kur sākās pirmā sabiedriskā kustība, kas lika pamatus latviešu nacionālajai atmodai un atjaunotnes kustībai visā Baltijā, – Valmiermuižas vēsture un šodiena nu apkopota vienuviet Dr. art. Jāņa Kalnača grāmatā Valmiermuiža, kas izdota pēc vairāk nekā 40 gadus ilgas pētniecības, informēja Valmieras kultūras biedrības pārstāvji.

Izdota dzejnieka T. S. Eliota Dzejas izlase

Grāmatu apgādā Neputns izdota dzejnieka T. S. Eliota Dzejas izlase Vizmas Belševicas, Ievas Lešinskas un Kārļa Vērdiņa atdzejojumā. Sastādītāji un redaktori - Ieva Lešinska un Kārlis Vērdiņš. Dizains - Armands Zelčs.

Latviski izdota Ukrainas prezidenta Zelenska biogrāfija

Izdevniecība Latvijas mediji laidusi klajā ukraiņu žurnālista, publicista un politikas analītiķa Serhija Rudenko (Сергій Руденко) grāmatu Zelenskis. Biogrāfija (Зеленський без гриму). Grāmatu tulkojuši Armīns Voitkāns un Renāte Kārkliņa.

Iznākusi Latvijas Nacionālā baleta simtgadei veltīta grāmata Gadsimts vai viens mirklis?

Par godu Latvijas Nacionālā baleta simtgadei Latvijas Nacionālā opera un balets izdevusi grāmatu Gadsimts vai viens mirklis?, kas atskatās uz Latvijas Nacionālā baleta vēsturi, īpaši pievēršoties pēdējai desmitgadei. Grāmatā iekļauts bagātīgs foto materiāls – gan vēsturiski izrāžu attēli, gan šogad tapušas mūsdienu mākslinieku fotosērijas, informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.