Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Literatūra

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks tradicionālie Lielie lasīšanas svētki

Sestdien, 23. martā, no plkst. 12.00 līdz 15.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) notiks LNB lasīšanas veicināšanas programmas Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2023 svinīgs noslēguma pasākums – ikgadējie Lielie lasīšanas svētki, ko apmeklēs grāmatu vērtētāji no visas Latvijas, tiks sumināti lasītāko grāmatu autori, tulkotāji un izdevēji.

Notiks Gunāra Bībera grāmatas Astoņas lekcijas atvēršanas svētki

Piektdien, 15. martā, plkst. 18.00 kinoteātra Splendid Palace Mazajā zālē notiks Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) emeritētā profesora un goda doktora Gunāra Bībera grāmatas Astoņas lekcijas par drāmu, traģēdiju un komēdiju, Ibsenu un Brehtu atvēršana. Grāmata tapusi izdevniecībā Neputns.

Latvijas Pasts izdod pastmarku par godu Viļa Plūdoņa 150. jubilejai

Latvijas Pasts, godinot izcilā latviešu dzejnieka un pedagoga Viļa Plūdoņa 150 gadu jubileju, izdod īpaši veidotu pastmarku un aploksni. Filatēlijas izdevuma pirmās dienas zīmogošana paredzēta 8. martā Rīgas 10. pasta nodaļā, Elizabetes ielā 41/43, no plkst. 9.00 līdz 18.00.

Eiropas Savienības balvai literatūrā nominēta rakstniece Daina Tabūna ar romānu Raganas

2024. gada 29. februārī tika nosaukti Eiropas Savienības balvas literatūrā nominanti no 13 dalībvalstīm. Šai balvai ik gadu nominē jaunus un daudzsološus prozas rakstniekus no Eiropas, lai veicinātu autoru literāro darbu pazīstamību Eiropā un rosinātu turpināt literāro darbību. Latvija balvai nominējusi rakstnieci Dainu Tabūnu par 2023. gada nogalē klajā nākušo romānu Raganas, ko izdevusi biedrība Ascendum.

Nacionālajā bibliotēkā notiks Margaritas Stārastes 110 gadu jubilejai veltīta izstāde

Piektdien, 9. februārī, Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) 7. stāva ātrijā plkst. 13.00 notiks izstādes Margaritas Stārastes lielā diena: lelles un dekorācijas no filmu studijas Animācijas brigāde filmām Zīļuks, Kraukšķītis, Sārtulis, Zaķu lielā diena atklāšana. Izstāde ir veltījums mākslinieces 110 gadu jubilejai, un tā būs skatāma līdz 30. aprīlim.