Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Mūzika

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs tās basģitārists Jānis Daugalis, kā arī jaunais solists Jānis Dreimanis, kurš savulaik dziedājis grupās Vietu nav un Dawn town, informēja MicRec.

Programmas atdzimšana kā dāvana klausītājiem © DIENA

Latvijas Universitātes vīru koris Dziedonis un tā mākslinieciskais vadītājs Uldis Kokars aicina uz albuma Ziedonis & Dziedonis prezentācijas koncertu Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē 19. aprīlī plkst. 19.

Pie LNSO pults atgriežas diriģents Modests Pitrens

Ceturtdien, 18. aprīlī, plkst. 19 Lielajā ģildē pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) pults stāsies viens no pasaulē iemīļotākajiem savas paaudzes lietuviešu diriģentiem, bijušais Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents Modests Pitrens

Dzintaru koncertzālē turpinās koncertsērija Jūrmala Jazz

Dzintaru koncertzālē 27. aprīlī plkst. 19:00 koncertu sērijā Jūrmala Jazz Latvijas Radio Bigbends uzstāsies kopā ar Nilu Landgrēnu (Nils Landgren), ievērojamāko zviedru trombonistu un dziedātāju, informēja koncertsērijas rīkotāji.

Mežradznieka Viestura Vārdauņa jubilejas koncertā saspēlēsies jaunie solisti un kamerorķestris Sinfonia Concertante

Otrdien,16. aprīlī, plkst. 19.00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Lielajā zālē kamerorķestris Sinfonia Concertante koncertā Meistari un mācekļi. Viestura Vārdauņa jubilejas benefice aicina uz saspēli vairākus no jaunās paaudzes talantīgākajiem un daudzsološākajiem mežradzniekiem – Danielu Sabanski, Miku Bankevicu, Kalvi Etkinu, Kārli Matīsu Lignicki, Artūru Krūmiņu un Renāru Šteinbergu.

Foto: LNSO trīs izpārdotos koncertos Rīgā un Ventspilī atskaņo Mālera Otro simfoniju

Aprīļa sākumā trīs pilnībā izpārdotos koncertos – divos Lielajā ģildē un vienā Ventspilī koncertzālē Latvija – Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Valsts Akadēmiskais koris Latvija, franču soprāns Perīna Madefa un mecosoprāns Zanda Švēde diriģenta Tarmo Peltokoski vadībā klausītājiem sniedza iespēju piedzīvot Gustava Mālera monumentālās Otrās simfonijas atskaņojumu. Programmā skanēja arī Riharda Vāgnera operas Tristans un Izolde ievads.