Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Mūzika

Liepājas Simfoniskā orķestra vasaras koncertā izdejos ugunīgu flamenko

Karstasinīgo vasaras mūzikas programmu ar pasaulslaveno džezmeni Džūlianu Džozefu solista lomā, ko 12. jūlijā pulksten 19 Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Gunta Kuzmas vadībā atskaņos koncertdārzā Pūt, vējiņi!, papildinās slaveni flamenko dejotāji – Letīcija Domingesa un Manuels Bellido.

Šonedēļ Lielajā ģildē kopā ar LNSO diriģenta Andra Pogas vadībā uzstāsies pianists Reinis Zariņš

Ceturtdien, 25. aprīlī, plkst. 19.00 Lielajā ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Andra Pogas vadībā sniegs koncertu, kurā izskanēs franču komponistes Lilī Bulanžē miniatūra Pavasara rītā, Antona Bruknera pēdējā – Devītā – simfonija, kā arī poļu komponista Vitolda Lutoslavska Klavierkoncerts, kura atskaņojumā orķestrim un diriģentam uz skatuves pievienosies viens no savas paaudzes novērtētākajiem latviešu pianistiem – Reinis Zariņš.

Sāksies prestižā Belvederes konkursa atlases kārtas; fināls – šovasar Latvijā

42. starptautiskais Hansa Gabora Belvederes vokālistu konkurss sāksies martā ar pirmajām atlases kārtām. Tiešsaistes reģistrācija prestižajam operdziedātāju konkursam jau ir atvērta. Fināls notiks no 2024. gada 2. līdz 9. jūnijam Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē. 24. aprīlī plkst. 17.00 vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē norisināsies 42. Starptautiskā Hansa Gabora Belvederes jauno operdziedātāju konkursa Baltijas reģiona atlases kārta, kurā tradicionāli piedalās jaunie dziedātāji no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Izdots Ievas Akurateres un Aivara Hermaņa dziesmu albums Ceļš

Dziedātājas Ievas Akurateres dzimšanas dienā, 22. aprīlī, pie klausītājiem dodas jauns jubilāres soloalbums Ceļš (CD) ar Aivara Hermaņa dziesmām, kas tapušas pēdējo gadu laikā. Gandrīz visu skaņdarbu vārdu autore ir pati Akuratere, un tas ir ceturtais mūziķu kopīgais albums. To izdevusi izdevniecība Upe tuviem un tāliem.

Mākslinieks, kurš maina mūsu attieksmi pret mūziku © DIENA

"ES lietoju mūziku tāpat, kā citi lieto vitamīnus vai zāles," sarunā ar Dāvi Eņģeli pirms vairākiem gadiem Latvijas Radio 3 Klasika teicis kanādiešu izcelsmes avangarda saksofonists, multiinstrumentālists un mūzikas autors Kolins Stetsons.

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs tās basģitārists Jānis Daugalis, kā arī jaunais solists Jānis Dreimanis, kurš savulaik dziedājis grupās Vietu nav un Dawn town, informēja MicRec.

Programmas atdzimšana kā dāvana klausītājiem © DIENA

Latvijas Universitātes vīru koris Dziedonis un tā mākslinieciskais vadītājs Uldis Kokars aicina uz albuma Ziedonis & Dziedonis prezentācijas koncertu Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē 19. aprīlī plkst. 19.

Pie LNSO pults atgriežas diriģents Modests Pitrens

Ceturtdien, 18. aprīlī, plkst. 19 Lielajā ģildē pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) pults stāsies viens no pasaulē iemīļotākajiem savas paaudzes lietuviešu diriģentiem, bijušais Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents Modests Pitrens