Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Teātris

FOTO: Izdejota baleta Džungļu grāmata pasaules pirmizrāde

12. aprīlī pasaules pirmizrādi Latvijas Nacionālajā baletā piedzīvoja komponista Kārļa Lāča un horeogrāfa un libreta autora Raimonda Martinova balets Džungļu grāmata, kas tapis, iedvesmojoties no angļu autora Radjarda Kiplinga stāstu krājuma

Izrauties no pagātnes ēnām, šķīstīties ugunī. Nacionālajā teātrī tapusi dekadentiska drāma Ugunsseja © DIENA

"Šī izrāde ir par izmisumu. Par jauniem cilvēkiem, kuri šķietami nevienam nav vajadzīgi. Par pasauli, kurā dominē tikai iepriekšējā paaudze. Par atriebību, kas dzimst no totālas bezjēdzības un apjukuma. Par nesatikšanos, aizbēgšanu, depresiju, pārprastu mīlestību un vēl, un vēl, un vēl..." tā par ievērojamā vācu dramaturga Mariusa fon Maienburga lugas Ugunsseja iestudējumu stāsta režisors Henrijs Arājs. Pirmizrāde – šovakar.

Dailes teātris uzsāks jaunās sezonas abonementu tirdzniecību

Jau ir zināmi visi Dailes teātra nākamās, 105. sezonas, Lielās zāles iestudējumi. Trīs no šiem jauniestudējumiem tiks iekļauti arī teātra abonementu izrāžu repertuārā. Abonementu tirdzniecība sāksies 9. aprīlī plkst. 12.00 Dailes teātra kasē un bilesuparadize.lv interneta vietnē.

Par sarežģīto kopā būšanu – ar kustību. Hanzas peronā pie publikas dosies dejas izrāde Pāru terapija © DIENA

Trīs pāri un to mijiedarbība, kad attiecības nonākušas pārmaiņu punktā, – tā ir jaunās dejas izrādes Pāru terapija galvenā saturiskā ass. 5. un 6. aprīlī šis darbs piedzīvos pirmizrādi Hanzas peronā Rīgā, piedāvājot skatītājiem iespēju ne tikai vērot pāru dinamiku no malas, bet varbūt arī pašiem iegūt kādas praktiskas iemaņas konfliktu risināšanā.

Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvos dekadentiskā drāma Ugunsseja

Ceturtdien, 11. aprīlī, Latvijas Nacionālā teātra Aktieru zālē pirmizrādi piedzīvos ievērojamā vācu dramaturga Mariusa fon Maienburga dekadentiskā drāma Ugunsseja, kuru veidojis jaunais režisors Henrijs Arājs, informēja teātra komunikācijas un mārketinga direktore Indra Vilipsone.

Ģirts Krūmiņš Liepājas teātrī debitē izrādē Tēvs klusums

Liepājas teātrī top jauna izrāde – Rasas Bugavičutes-Pēces lugu Tēvs klusums iestudē režisors, teātra valdes loceklis mākslinieciskajos jautājumos Valters Sīlis. Ņemot vērā iestudējuma abu cēlienu atšķirīgo dabu, režisors izrādei devis savdabīgu žanrisko apzīmējumu – koncerts un balle. Pirmizrāde notiks 13. aprīlī

Rīgā norisināsies britu aktiera un Šekspīra daiļrades pētnieka Pola Gudvina godalgotā monoizrāde Makbets

Otrdien, 9. aprīlī, plkst. 19.30 Rīgā, Hanzas ielā 22, vienīgo izrādi Latvijā piedzīvos godalgotās Apvienotās Karalistes teātra apvienības The Shakespeare Edit veidotā monoizrāde Makbets (Macbeth). Tā būs unikāla iespēja baudīt vienu no slavenākajām Šekspīra lugām oriģinālvalodā – britu aktiera un Šekspīra daiļrades pētnieka Pola Gudvina interpretācijā.

Ar cerību un atvērtu sirdi. Liepājas teātrī tapusi maiga ironija par sievietēm © DIENA

Liepājas teātrī Dž. Dž. Džilindžera režijā tapušais iestudējums Māja, kurā vīriešiem ieeja ir aizliegta, kam dramatizējumu pēc beļģu rakstnieces Karīnas Lambēras romāna ar tādu pašu nosaukumu veidojis pats režisors, pirmizrādē izpelnījās stāvovācijas un sirsnīgus aplausus. Šķiet, pavasaris ir raisījis emocijas un iestudējums, kas nodēvēts par maigu ironiju par sievietēm, trāpījis atvērtās sirdīs.

Foto: Ar velobaleta izrādi atklāta tehniski aprīkotā Rīgas cirka arēna

Ar skatītāju tribīnēm aprīkotajā Rīgas cirka arēnā uzņemta pirmā viesizrāde – pasaulē aktuālās muzikālās veloakrobātu apvienības La Bande à Tyrex tāda paša nosaukuma iestudējums. Francijas veloakrobātu izrādes paredzētas vēl arī 22. un 23. martā, informēja cirka pārstāvji.