Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ziņas

Rūjiena kļūst par Baltijas jūras reģiona kultūras pērli 2024

Starptautiska žūrija ir paziņojusi uzvarētājus – pilsētas, kurām piešķirts Baltijas jūras reģiona kultūras pērles (BSR Cultural Pearls) tituls 2024. gadam. No 12 Baltijas jūras reģiona valstu kandidātiem tika izvēlētas Svendborga (Dānija), Ķīle (Vācija), Jākobštate (Somija) un Rūjiena (Latvija).

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā svinēs Lībiešu dienu

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB)16. decembrī plkst. 12.00–17.00 notiks par ikgadēju tradīciju kļuvusī Novadu diena, kas šogad norisināsies sadarbībā ar Latvijas Universitātes (LU) Lībiešu institūtu. Lībiešu diena būs Lībiešu mantojuma gada noslēguma pasākums, kurā būs iespējams sastapt gan lībiešu mantojuma kopējus, gan Lībiešu mantojuma gada dalībniekus – biedrības, pašvaldības un uzņēmējus no visiem lībiešu vēsturiski apdzīvotajiem novadiem.

Latvijas Kultūras akadēmija izsludina konkursu uz rektora amatu

Oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis 2023. gada 4. decembrī izsludināts atklāts starptautisks konkurss uz Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) rektora/-es amata vietu uz noteiktu laiku – 5 gadiem no amatā stāšanās dienas, informēja LKA Komunikācijas departamenta vadītāja Aija Lūse.

Izrādes, lekcijas un pētījumi - Medicīnas vēstures muzejs aicina uz pasākumiem visai ģimenei

Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs pēc īsas remontdarbu pauzes atkal ir atvērts apmeklētājiem un aicina uz publiskās programmas pasākumiem - ģimenēm ar bērniem nedēļas nogalēs piedāvājumā ir Istabas teātra izrāde par dzīvības pazīmēm; Latvijas kultūrtelpā strādājošie aicināti uz īslekcijām un praktisku risinājumu prezentācijām, kas veltītas iekļaušanas un pieejamības tematikai; savukārt zinātnieka Viestura Eglīša priekšlasījumā varēs izzināt sarežģīto ceļu, kā tiek attīstīti jauni medikamenti.

Nominācija Gulagā rakstītas vēstules uz bērza tāss pieteikta UNESCO starptautiskajam reģistram Pasaules atmiņa

Piecu valstu atmiņas institūcijas iesniegušas kopīgu nomināciju ar priekšlikumu iekļaut no Sibīrijas nosūtītās bērza tāss vēstules UNESCO programmas Pasaules atmiņa starptautiskajā reģistrā. Gulagā rakstītas vēstules uz bērza tāss (1940–1965) ir Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Ukrainas kopīga nominācija, informēja UNESCO pārstāve Kitija Balcare.

Žaņa Lipkes memoriāls uzsāk pasākumu ciklu Kas ir drosme?

Izceļot tādus zīmīgus datumus kā Rumbulas slaktiņa atceres diena 30. novembrī, Žaņa Lipkes dzimšanas diena 1. februārī, Eiropas Taisnais starp tautām piemiņas diena 6. martā un Žaņa un Johannas Lipkes jaunākā dēla Zigfrīda (Ziga) dzimšanas diena 2024. gada 29. jūnijā, topošā izglītības centra Drosmes māja dārzā būs skatāmi mākslinieka Daniila Vjatkina sienas gleznojumi, notiks ekspertu lekcijas un sarunas par to, kas ir pilsoniski atbildīga rīcība ārkārtas apstākļos un ikdienā; sarunas par to, kas ir drosme.