Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgā

FOTO: Militārās mobilitātes paaugstināšanai Rīgas ostā top jauna piestātne

Lielākajā Rīgas ostas konteineru terminālī Baltic Container Terminal (BCT) Kundziņsalā notiek aktīvi piestātnes būvniecības darbi, un ir pabeigta zemūdens darbu sadaļa jauna piestātnes posma būvniecībā. Projektam noslēdzoties, tiks paātrināts kravu iekraušanas un izkraušanas process terminālī, kas paaugstinās termināļa darba efektivitāti un komerciālo konkurētspēju. Ņemot vērā, ka terminālī notiek arī militāro kuģu uzņemšana, palielinot piestātnes kapacitāti, vienlaikus tiek veikts ieguldījums militārās mobilitātes paaugstināšanā un mūsu valsts un NATO kopējās drošības stiprināšanā, informē Rīgas brīvostas pārvalde.

Nami Vecrīga iegūst jaunus īpašniekus

VAS Valsts nekustamie īpašumi rīkotajā izsolē nosolīti divi vēsturiski nekustamā īpašuma objekti Rīgas vēsturiskajā centrā. Atbilstoši izsoles informācijai, nekustamie īpašumi tika nosolīti par kopējo summu 1,57 miljoni eiro apmērā, no kuras 629 000 eiro nosolīti par namu Skārņu ielā 4, un 941 000 eiro - par īpašumu Kalēju ielā 50.

Turpinās darbs pie jauna pasažieru un ro-ro kravu termināļa Rīgā

Kopš 2018. gada norit darbs pie jauna pasažieru un ro-ro kravu termināļa izveides Rīgā – Riga Ropax Terminal. Jūnija izskaņā Rīgas domē tika apstiprināts Eksportostas dienvidu daļas lokālpānojums, kas ietver arī jaunā termināļa projekta ieceri, kā rezultātā tiek aktīvi turpināta projekta realizācija. Pašlaik norit darbs pie arhitektoniskā konkursa organizēšanas un investīciju piesaistes. Pie veiksmīgas projekta virzības iecerēts, ka Riga Ropax Terminal būvniecība noslēgtos 2027. gada nogalē, informē projekta attīstītāji.

Rīgā nakts stundās slēgs satiksmi Lāčplēša ielā

Ceļu satiksmes tehnisko līdzekļu uzstādīšanai būvdarbu veikšanai no šodienas līdz 28.oktobrim un no 30.oktobra līdz 4.novembrim Rīgā slēgs transportlīdzekļu satiksmi Lāčplēša ielas posmā no Satekles ielas līdz Kalupes ielai, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Septembrī Rīgas ostā kravu apjoma kāpums

Septembra mēnesī, uzsākoties aktīvajai graudu kraušanas sezonai, Rīgas ostas kravu apgrozījums pieaudzis par 30% salīdzinot ar iepriekšējā mēneša rādītāju. Pieaugums galvenokārt saistāms ar labības produktu segmentu, bet vienlaikus septembrī vairāk tika krauta arī rūda, ogles, sāls, kokmateriālu ģenerālkravas, kā arī naftas produkti, informē ostā.