Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Rīgā

Rīgas parkos atkal iedarbinātas strūklakas

Apmēram nedēļu ātrāk nekā pērn darbu Rīgas parkos pakāpeniski sāk pašvaldības uzņēmuma Rīgas meži apsaimniekotās strūklakas. Kā pirmā darbu sāka peldošā strūklaka, kas atrodas kanālā pie Bastejkalna.

Sadarbosies ostu ilgtspējas, enerģētikas un digitalizācijas jomā

Rīgas osta kļuvusi par vienu no četru jūru ostu apvienības dibinātājām, parakstot kopēju sadarbības deklarāciju ar Kartahenas (Spānija), Triestes un Monfalkones (Itālija) un Ziemeļjūras (Beļģija, Nīderlande) ostām. Deklarācija paredz stiprināt ostu darbu ilgtspējas, enerģētikas, digitalizācijas un Eiropas transporta jomā, izveidojot vidēja lieluma Eiropas ostu tīklu, lai dalītos ar uzkrātajām zināšanām un pieredzi, kā arī veicinātu operatīvo sadarbību starp ostām. Ar deklarāciju izveidotā apvienība ir atvērta, un tai tiek aicinātas pievienoties arī citas ostas.

Rīgas osta iekļauta X-Press Feeders zaļajā kuģošanas koridorā

Piektdien, 5. aprīlī, Hamburgā Rīgas osta kopā ar vēl piecām Eiropas ostām: Antverpeni - Brigi (Beļģija), Tallinu (Igaunija), Helsinkiem (Somija), HaminuKotku (Somija) un Klaipēdu (Lietuva) parakstīja saprašanās memorandu (MoU) ar pasaulē lielāko neatkarīgo jūras konteinerpārvadājumu kompāniju X-Press Feeders par zaļo kuģošanas koridoru izveidi un jūras pārvadājumu dekarbonizāciju Skandināvijā un Baltijas jūrā.

Rīgas ostā šogad plāno piestāt 66 kruīza kuģi

Rīgas ostā šogad plāno piestāt 66 kruīza kuģi, kas ir nedaudz vairāk kā pagājušajā gadā, otrdien intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes sacīja Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš.

Ghetto Games turpinās darboties Grīziņkalnā

Trešdien, 27. martā, Rīgas domes sēdē pēc ilgām debatēm nolemts zemesgabalu Grīziņkalnā vēl uz pieciem gadiem nodot bezatlīdzības lietošanā biedrībai Streetbasket, kas organizē jauniešu ielu sporta un kultūras kustību Ghetto Games, informē pašvaldībā.