Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gudri veidi, kā optimizēt biroja iekārtojumu

Cilvēki darba vietā pavada vidēji 40 stundas nedēļā. Gadās tās jau ir veselas 2000 stundas! Darbs savā ziņā ir mūsu otrās mājas, tādēļ tajā ir jābūt nodrošinātiem visiem nepieciešamajiem apstākļiem, lai darbinieki varētu ne tikai strādāt, bet arī atvilkt elpu.

Daudzi uzņēmumu un iestāžu vadītāji domā par to, kā optimizēt biroja iekārtojumu tā, lai uzlabotu darbinieku darbaspējas, veicinātu viņu radošumu, vienlaikus arī nodrošinot labsajūtu un patīkamu atmosfēru. Lasi tālāk, lai uzzinātu, kā to izdarīt!

  • Izveido plānu.

Pirms sāc iegādāties mēbeles biroja iekārtošanai, aprēķini, kādas ir Tavas finansiālās iespējas. Tāpat ir nepieciešams saprast, kurš pieņems lēmumus par mēbeļu izvēli un citiem aspektiem. Ja naudas apjoms ir pietiekošs, gudri būtu nolīgt profesionālu interjera dizaineru, kas iekārtos telpas, efektīvi izmantojot pieejamo platību, kā arī, ietaupot naudu.

Un, visbeidzot, ņem vērā individuālās darbinieku vajadzības un prasības. Lai tās noskaidrotu, ieteicams veikt aptauju vai organizēt sapulci, jo šie cilvēki būs tie, kas visvairāk izmantos mēbeles un citus interjera elementus.

  • Atbrīvojies no neērtām mēbelēm.

Pirms veic biroja pārkārtošanu, aplūko tajā esošās mēbeles. Izvērtē, ko ir vērts atstāt un kas būtu jānomaina. Noskaidro, vai ir krēsli un galdi, kas, piemēram, nav regulējami un rada darbiniekiem veselības problēmas. Tā vietā sarūpē tādus biroja galdus un datorkrēslus, kas ir ergonomiski, rūpējas par cilvēku labsajūtu, pareizu stāju un nebojā veselību.

Ja vēlies aplūkot dažādus galdu un datorkrēslu modeļus, ienāc interneta veikalā 220.lv – tur pieejamas gan pavisam vienkāršas, minimālisma stilā ieturētas mēbeles, gan arī elegantus un modernus modeļus ikvienai gaumei un iespējām.

  • Nodrošini dažādību.

Nav pieejams viens risinājums, kas der visiem, tādēļ Tev būs jāpārdomā, kā iekārtot darba telpas tā, lai pielāgotos darbiniekiem uz uzņēmuma vai iestādes specifikai. Jāpadomā par dažādu darba zonu veidošanu, lai padarītu biroju daudzpusīgāku un ērtāk lietojamu. Piemēram, neaizmirsti iekļaut grupu telpas, kluso zonu, kā arī atpūtas zonu, kur darbinieki varēs pavadīt laiku pārtraukumos. Atceries, ka izpildīt darba uzdevumus augstā līmenī ir svarīgi, taču ne mazāk nozīmīgs arī ir balanss starp strādāšanu un pārtraukumiem.

  • Pievērs uzmanību tehnoloģiskajām prasībām.

Pirms sāc mēbeļu pārvietošanu un nomaiņu, iesakām konsultēties ar IT speciālistu, kas palīdzēs nodrošināt to, lai darbiniekiem biroja iekārtojums ļautu ērti izmantot un piekļūt visām nepieciešamajām tehnoloģijām, piemēram, printeriem, rūteriem, projektoriem, elektrības rozetēm un citiem objektiem.

  • Neaizmirsti par apgaismojumu.

Daudz tiek runāts par to, cik gaismai ir nozīmīga ietekme uz mūsu produktivitāti, veselību, labsajūtu un citiem dzīves aspektiem. Noskaidro, vai darbinieki ofisā ir apmierināti ar apgaismojuma kvalitāti un izvietojumu? Iespējams, tas ir nepietiekams vai, tieši pretēji, pārāk spilgts. Tāpat neaizmirsti dabiskās gaismas izmantošanu ikdienā.

  • Ņem vērā gaisa temperatūru birojā.

Līdzīgi kā apgaismojums arī temperatūra ofisa telpās ievērojami ietekmē darbinieku produktivitāti un labsajūtu. Piemēram, ja saule spīd tieši logā, telpas vasaras sezonā būs ļoti karstas savukārt nekvalitatīva apkures sistēma ziemā nespēj nodrošināt pietiekamu siltumu ziemas laikā. Protams, nav iespējams individuāli izpatikt ikviena darbinieka vēlmēm un vajadzībām, taču vajadzētu ievērot, ka optimālā temperatūra darbavietā ir no 18 līdz 21 grādam.

Biroja iekārtošana nav saistīta tikai ar telpu dizaina un izskata uzlabošanu. Primāri iekārtojuma optimizācija nepieciešama darbinieku produktivitātes uzlabošanai un komforta nodrošināšanai. Pievērs uzmanību šiem aspektiem, un ieguldījumi ar laiku atmaksāsies augstākos darba rezultātos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti