Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Labākie instrumenti mājas un dārza darbiem

Ikvienā saimniecībā noderīgi dažādi instrumenti- zāģi, zāles pļāvēji, lapu pūtēji un citas ierīces, kas atvieglo ikdienu. Līdz ar sezonas maiņu daudzi privātmāju un dārzu īpašnieki pārskata savas ierīces un sagatavo tās aktuālajiem darbiem. Kādi instrumenti mājas un dārza darbiem ir visnoderīgākie? Par to turpinājumā.

Lapu pūtējs

Rudens sezonā īpaši aktuāls ir lapu pūtējs – tas ļauj darbu paveikt ātri un kvalitatīvi. Starp citu, šī ierīce noderīga ne tikai rudenī vien – ar to lieliski no bruģa var nopūst arī tikko uzsnigušu, vieglu sniegu.

Zāģis

Piemājas teritorijas uzkopšana nereti ietver arī veco zaru izzāģēšanu, koku nozāģēšanu. Šim nolūkam noderēs kvalitatīvs zāģis. Izvēle ir plaša, taču jāpatur prātā, ka nelielu darbu veikšanai (piemēram, zaru izzāģēšanai) piemērotāks ir mazāka izmēra zāģis. Liels instruments var radīt neērtības, ar to ir grūtāk manevrēt. Lielākiem darbiem, piemēram, malkas zāģēšanai, noderēs lielāks un jaudīgāks zāģis.

Elektriskais dzīvžoga cirpējs

Košumkrūmu un dzīvžoga apgriešanai noderīgs ir dzīvžoga cirpējs. Šim nolūkam var izmantot speciālās šķēres, taču darbošanās ar šādu instrumentu prasa lielu piepūli. Lai uz darbu paveikt būtu vienkāršāk, vērts iegādāties elektrisko dzīvžoga cirpēju. Tā darbināšanai nav jāpielieto liels spēks, turklāt šobrīd nopērkami ļoti ergonomiski, viegli pārnēsājami instrumenti.

Faktori, kam pievērst uzmanību, izvēloties ierīci

Neatkarīgi no tā, kāda ierīce aktuāla, svarīgi, lai tas ir pietiekami jaudīgs, drošs un kvalitatīvs. Lasi un uzzini,  kā izvēlēties piemērotāko risinājumu.

Ierīces svars

Viens no būtiskākajiem faktoriem, kas jāņem vērā, ir ierīces svars. Piemēram, ar akumulatoru vai elektrību darbināmi instrumenti ir vieglāki par ierīcēm, kas darbojas ar degvielu. Darboties ar vieglāku ierīci ir ērtāk, taču tas, kāda veida ierīce piemērotāka, lielā mērā atkarīgs no tā, kādam mērķim tā tiks pielietota.

Darbības skaļums

Svarīgs ir arī darbības skaļums. Ar elektrību vai akumulatoru darbināmās ierīces ir klusākas par tām, kam nepieciešams benzīns.

Apkope

Lai instruments darbotos ilgi un labi, svarīga ir tā atbilstoša apkope. Tādēļ pirms ierīces iegādes svarīgi iepazīties ar informāciju par ierīces kopšanu.

Izmantošanas mērķis

Tas, kādam instrumentam dot priekšroku, atkarīgs no izmantošanas mērķa. Piemēram, piemājas teritorijas sakopšanai var izvēlēties kādu no elektriskajiem vai akumulatoru variantiem, taču lielākām teritorijām (un lielākiem darbiem) noderīgākas var izrādīties ar benzīnu darbināmās ierīces.

Elektrisko instrumentu darbības teritoriju ierobežo elektrības vada garums – tātad šis variants vairāk piemērots nelielai piemājas teritorijai. Kas attiecas uz akumulatora instrumentiem, to galvenais mīnuss ir ierobežotais darbības laiks – akumulatoru ik pa laikam jāuzlādē. Taču tie ir viegli pārnēsājami un vienkārši lietojami. Savukārt ar benzīnu darbināmās ierīces ir smagākas, taču arī jaudīgākas – tādēļ plaši tiek izmantotas apjomīgāku darbu veikšanai.

Kur iegādāties labākos instrumentus?

Lai arī piedāvājums ir daudzveidīgs, visdrošāk dārza instrumentus iegādāties specializētos veikalos – tur pieejams ne vien lielāks preču klāsts, bet arī speciālistu konsultācijas.

Lai ietaupītu laiku, daudzi dod priekšroku interneta veikaliem. Šobrīd darbojas daudzi specializētie interneta veikali, kas pircējam ļauj atrast un iegādāties nepieciešamo instrumentu jebkurā sev ērtā laikā! Būtisks ir arī naudas līdzekļu ietaupījums, jo iepirkties tiešsaistē nereti ir daudz izdevīgāk.

Neatkarīgi no tā – iegādājies instrumentu internetā vai klātienē, pievērs uzmanību tā specifikācijai un lietošanas instrukcijai. Pārliecinies, ka esi izpratis drošas lietošanas pamatnosacījumus un iepazinies ar garantijas nosacījumiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Drošā ķīmija ar "Biolar"

Cilvēki, kas ir tālu no ķīmijas jomas, dažreiz ļoti piesardzīgi izturas pret nozari un tās produktiem. Tas lielā mērā ir saistīts ar tā saucamiem "bīstamības apzīmējumiem", kas tiek drukāti ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti