Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

IEDVESMA un JCI Latvia aicina pieteikt jaunus, izcilus cilvēkus Iedvesmas balvai

Iedvesmas balva ir apbalvojums visvairāk iedvesmojošajiem Latvijas jauniešiem, kas tiek organizēts, balstoties uz starptautisko programmu JCI TOYP (Ten Outstanding Young Persons of the World – Desmit izcilu jaunu cilvēku pasaulē). 

JCI izcilus jaunus cilvēkus pasaulē apbalvo jau no pagājušā gadsimta 50. gadiem. Kopš 1983. gada, kad Taivānā JCI pasaules kongresa laikā notika pirmā TOYP apbalvošanas ceremonija, tā ir kļuvusi par JCI oficiālo starptautisko programmu. Katru gadu starp valstu pieteiktajiem nominantiem, kuri guvuši ievērojamus sasniegumus pasaulē, tiek atlasīti 10 izcili, jauni cilvēki, kuriem neatkarīgi no kategorijas tiek piešķirta TOYP balva.

Daži no slavenākajiem TOYP balvas saņēmējiem pasaulē: Elviss Preslijs, Orsons Velss, Hovards Hjūss, Nelsons Rokfellers, Džons F. Kenedijs, Henrijs Kisindžers, Džeralds Fords, Benigno Akino, Bils Klintons, Džekijs Čans u. c.

JCI Latvia, sadarbojoties ar Dienas mediju iniciatīvu Iedvesma, šogad desmit izcilus, jaunus cilvēkus Latvijā apbalvos ar Iedvesmas balvu un piešķirs katram no balvas ieguvējiem nomināciju uz prestižo JCI TOYP balvu pasaulē.

Līdz šī gada 31. jūlijam (ieskaitot) tiek gaidīti pieteikumi Iedvesmas balvai 10 kategorijās (balstoties uz starptautisko JCI TOYP balvas nolikumu):

1. Bizness, ekonomika, uzņēmējdarbība

2. Politika, tieslietas, valsts pārvalde

3. Akadēmiskā darbība

4. Kultūra

5. Ētika, vide

6. Bērnu tiesības, cilvēktiesības, miers pasaulē

7. Filantropija, brīvprātīgais darbs

8. Zinātnes, tehnoloģiju attīstība

9. Personības pilnveidošana, izaugsme

10. Inovācijas medicīnā

Iedvesmas balvas nominantus var pieteikt jebkurš, aizpildot pieteikuma anketu iedvesmasbalva.diena.lv

JCI TOYP programma, kura sevī ietver nominantu atlasi un apbalvošanu nacionālajā līmenī un tālāko nominantu pieteikšanu balvai pasaules līmenī, tiek organizēta, lai veicinātu jauniešu izglītošanos un iesaistīšanos pilsoniskās sabiedrības attīstībā Latvijā, iedvesmojot jauniešus uz sasniegumiem savā izvēlētajā darbības jomā, būt labākiem līderiem un radīt pozitīvas pārmaiņas sabiedrībā.

Junior Chamber International (JCI) ir starptautiska jauno uzņēmēju un līderu organizācija, kas darbojas vairāk nekā 100 valstīs, apvienojot vairāk nekā 200 000 aktīvu biedru vecumā no 18 līdz 40 gadiem. JCI Latvijā tiek pārstāvēta kopš 1993. gada. Patlaban JCI Latvia ir septiņas nodaļas – trīs Rīgā, pa vienai Cēsīs, Jelgavā, Liepājā un Latgalē (Daugavpilī) – kopumā apvienojot vairāk nekā 130 aktīvu biedru.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!



Jaunumi

Vairāk Jaunumi