Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Možs jau pirms saullēkta?

Lai cik kaitinoši brīžiem liktos cilvēki, kas jau no paša agra rīta ir labas omas un enerģijas pārpilni, kamēr citi vēl tikai cenšas pamosties ar vienu kafijas trieciendevu pēc otras, "cīruļu" dienas režīmam gan profesionālajā dzīvē, gan attiecībā uz veselību ir savas priekšrocības, kuru dēļ būtu vērts pieradināties celties jau pirms saullēkta. Pat ja sākumā tās var likties mocības, vēlāk ieguvumi atsvēršot upurus, raksta portāls Businessinsider.com un uzskaita iedvesmojošus zinātniskus faktus par t. s. rīta cilvēkiem.

Pētnieki lēš, ka tie, kuru darbaspējas sasniedz augstāko punktu tieši no rīta, var piedzīvot veiksmīgāku karjeru, jo ir proaktīvāki un spēj labāk uzstādīt tālejošus mērķus nekā tie, kuri intensīvāk strādā vakara stundās. Rīta cilvēki retāk prokrastinē – retāk atliek darāmo uz vēlāku laiku. Kāds pētījums rāda, ka viņiem kopumā raksturīgs labāks garastāvoklis, kas, iespējams, saistīts ar diennakts ritmu. "Pūces" ir vairāk tendēti uz depresīvu noskaņojumu.

Cits pētījums liecina, ka "cīruļi" pēc dabas ir apņēmīgāki, atsaucīgāki, apzinīgāki un vairāk uz sadarbību vērsti. Ceļoties agrāk, var atrast vairāk laika saviem hobijiem, un agrāks dienas sākums var nākt par labu veselībai. Zinātnieki noskaidrojuši, ka "pūces" biežāk nekā "cīruļi" dzer alkoholu un smēķē, "cīruļiem" arī retāk raksturīgs liekais svars. Lai gan mošanās process var šķist stresu izraisošs, cilvēkiem, kas ceļas pirms plkst. 7.00, kopumā konstatēts zemāks stresa līmenis. 

Pat ja par "cīruli" nekļūsiet, vēlams atradināties no niķa rītos apklusināt modinātāju un iemigt uz "vēl piecām minūtēm". Parasti šāds saraustīts miega cikls izraisa miegainumu un nogurumu visas dienas garumā, tāpēc tā vietā der pamēģināt celšanos līdz ar modinātāja zvanu, to neatliekot. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits