Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Obama gatavojas atvadu ballei Baltajā namā

ASV prezidents Baraks Obama piektdien - divas nedēļas pirms Donalda Trampa inaugurācijas - Baltajā namā rīkos atvadu balli, kuru apmeklēs daudzas slavenības un Obamas lielākie ziedotāji, liecina laikraksta The Daily Telegraph no neoficiāliem avotiem iegūta informācija.

Izskanējis, ka pasākumā piedalīsies dziedātāja Bejonse, kas ir tuva Obamu ģimenes draudzene un uzstājās Obamas inaugurācijā, viņas vīrs Jay Z, Pols Makartnijs, Brūss Springstīns un citi.

Obamas atvadu pasākums plānots kā tuvu draugu un lielāko ziedotāju sanākšana. Intervijā žurnālam People decembrī Obama ar sievu Mišelu apstiprināja, ka rīkos pēdējo ballīti Baltajā namā.

Tiekoties ar iedzīvotājiem, Obama kādam jaunam zēnam sacīja, ka pirms aiziešanas no Baltā nama, kas bijis ģimenes mājas pēdējos astoņus gadus, viņi noorganizēs vēl pēdējo "pieaugušo ballīti".

Lai gan Obamas preses pārstāvji nav oficiāli izplatījuši viesu sarakstu, tiek vēstīts, ka uz pasākumu ieradīsies arī mūziķis Ašers, aktieris Semjuels Džeksons, televīzijas personība Opra Vinfrija un mūziķis Stīvijs Vonders.

Pēc pasākuma Obama dosies uz Čikāgu, kur sāka savu politisko karjeru, lai 10.janvārī uzstātos ar atvadu runu.

Vienlaikus tiek vēstīts, ka Trampam ir grūtības atrast mūziķus, kas vēlētos uzstāties viņa inaugurācijā. Pagaidām publiski zināms, ka savu piekrišanu ir devusi vien mūzikas šova American Idol fināliste Džekija Ivanko un Mormoņu tabernākula koris no Soltleiksitijas. Tomēr vismaz viens no kora 360 dalībniekiem paziņojis, ka izstāsies no kora, jo nespēj dziedāt Trampam par godu.

Lai gan Trampa komanda nav paziņojusi, kurus mūziķus ir aicinājusi uzstāties inaugurācijā, neoficiāli izskanējis, ka daudzas no pasaules zvaigznēm ir atteikušās.

Dziedātāja Rebeka Fērgusone paziņojusi, ka saņēmusi uzaicinājumu uzstāties inaugurācijā, tomēr viņa to darīšot vien tad, ja varēs izpildīt pilsonisko tiesību himnu Strange Fruit.

Grammy balvas ieguvējs Džons Ledžends decembrī atzina, ka "nemaz nav pārsteigts", ka Trampam neizdodas piesaistīt māksliniekus savai inaugurācijas ceremonijai, jo "radoši cilvēki ir tendēti noraidīt neiecietību un naidu".

Tomēr tiek izteikti pieņēmumi, ka inaugurācijā varētu piedalīties reperis Kanje Vests, kurš decembrī tikās ar Trampu viņa dzīvesvietā Ņujorkas debesskrāpī Trump Tower. Vests, kura sieva Kima Kardašjana vēlēšanu kampaņas laikā atbalstīja demokrātu kandidāti Hilariju Klintoni, ir paziņojis par nodomu ja ne 2020., tad 2024.gadā kandidēt uz ASV prezidenta amatu. Pēdējā laikā viņš gan izcēlies ar ekscentriskiem gājieniem, tostarp koncertos ilgu laiku veltot politiskai un filozofiskai apcerei un pametot skatuvi, nepabeidzot koncertu. Decembrī viņš tika nogādāts slimnīcā pēc, kā vēstīja ģimene, noguruma izraisīta nervu sabrukuma.

Obamas pirmajā inaugurācijā uzstājās Areta Frenklina, bet Bejonse dziedāja otrās inaugurācijas ceremonijā.

Top komentāri

Kādasšausmas
K
Mūsējā Vienotības kliķe tā centās apriet Trampa kungu, bet nepateicīgā amerikānu tauta mūsu saulvežiem nenoticēja un neievēlēja to kritonīti! Kādasšausmas.
Kārklu vācietis
K
Labs sauklis uz prezidenta vēlēšanām - balsojiet par manu pēcpusi.Tas par Kardašjanu...
Mākslinieks
M
Kā? Ir taču vēl Kobzons!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.04.2024.

Esmu noskatījies diezgan daudz filmu, bet joprojām nekādi nevaru saprast, kāpēc tajās sieviete, pavadījusi nakti kopā ar vīrieti, no rīta aizsedz savas krūtis ar segu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko