Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Berlināles konkursa programmā iekļauta Reiņa Kalnaeļļa animācijas īsfilma

Berlīnes starptautiskā kinofestivāla konkursa programmā – sadaļā Short Films Generation Kplus uz balvu pretendē filmu studijas Rija jaunākais darbs, režisora Reiņa Kalnaeļļa 10 minūtes garā filmiņa Dziedošais Hugo un viņa neticamie piedzīvojumi, pavēstīja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Desmit minūtes garā filma Dziedošais Hugo un viņa neticamie piedzīvojumi, kas tapusi ar Nacionālā Kino centra atbalstu, stāsta par kādu cāli, kurš dzīvo “pasaules nomalē” garlaicīgā vistu kūtī, bet tik ļoti gribētu dziedāt uz skatuves, starmešu gaismā. Kādu nakti vistu kūtī ielavās zagļi, un Hugo nokļūst īstā notikumu virpulī, kur jācīnās gan par dzīvību, gan par iespēju lidot. 

Filmas scenārija autors ir grupas Prāta Vētra mūziķis Kaspars Roga un Hugo dzied Renāra Kaupera balsī, bet filmas komponists ir Kārlis Auzāns. Filmas mākslinieki ir Olga Sokala un Vitālijs Daukšta, producents – Vilnis Kalnaellis.

Šogad Berlināles Generation konkursa sadaļās kopā tiks demonstrētas 62 filmas (īsfilmas un pilnmetrāžas) no 41 valsts; Reiņa Kalnaeļļa jaunākā filma Dziedošais Hugo un viņa neticamie piedzīvojumi startē sadaļā Short Films Generation Kplus un būs skatāma trīs seansos – 14., 15. un 17. februārī.

Berlīnes starptautiskais kinofestivāls šogad norisināsies no 9. februāra līdz 19. februārim jau 67. reizi. Tas ir viens no pasaules kinofestivālu “lielā trijnieka”, tā mērogs ir iespaidīgs – pagājušajā gadā tur nopirktas vairāk nekā 335 000 kinobiļetes un strādājuši vairāk nekā 20 000 kinoindustrijas profesionāļu no 122 valstīm, ieskaitot 3800 žurnālistu no pasaules medijiem.

Kā jau ziņots, Berlinālē šogad Latviju pārstāvēs arī aktrise Elīna Vaska, kura iekļauta prestižajā jauno aktieru izlasē European Shooting Stars. Paralēli filmu izrādīšanai un konkursiem Berlināles ietvaros notiek arī Eiropas filmu tirgus, tajā aktīvi strādās Latvijas stends, un par to detalizētāk tiks ziņots februāra sākumā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja