Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ditas Rietumas kino izlase: 1.XII - 8.XII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Nakts dzīvnieki*****

Režisors Toms Fords. Lomās Eimija Adamsa, Džeiks Džilenhols, Maikls Šenons, Ārons Teilors-Džonsons, Aila Fišere, Ārmijs Hamers

Dizainera Toma Forda otrais režijas darbs Nakts dzīvnieki, kas tapis septiņus gadus pēc sensacionālās debijas Vientuļais vīrs/A Single Man, nav ne par kapeiku mazāk sensacionāls. Filma vienlaikus ir psiholoģiska drāma un trilleris, tās darbība risinās divās realitātēs – mūsdienu Losandželosā un literārā telpā. Mākslas galeristes Sūzanas dzīvē (Eimija Adamsa) atgriežas viņas šķirtais vīrs un viņa romāna manuskripts. Izcili aktierdarbi, izsmalcināts vizuālais stils, trillera mehānisma pārzināšana – lieliski!

 

Zemestrīce***

Režisors Sariks Andreasjans. Lomās Konstantīns Lavroņenko, Hrants Tohatjans, Mihaels Pogosjans, Viktors Stepanjans u. c. 

Uz patiesiem notikumiem balstīta Krievijas un Armēnijas kopīgi producēta katastrofu filma, kas veidota pēc Holivudas principiem. Vīrišķīgs varonis (Konstantīns Lavroņenko) dodas uz Armēniju, lai satiktu savu ģimeni. Viņam būs jāglābj gan savējie, gan svešie zemestrīces upuri un jāsatiekas ar kādu puisi no paša nesenās un ne tik vienkāršās pagātnes. 1988. gadā Armēnijā notikusī zemestrīce, kuras upuru skaits pārsniedza 25 000, kļuvusi par materiālu filmai, kas neiztiek bez specefektiem un pamatīgas patosa devas.

 

Zooloģija****

Režisors Ivans I. Tverdovskis. Lomās Maša Tokareva, Nataļja Pavļenkova, Aleksandrs Gorčiļins u. c. 

Jauno režisoru Ivanu Tverdovski var uzskatīt teju par Krievijas Ksavjē Dolanu (Kanādas režijas estēts un brīnumbērns, kura jaunākais darbs Tas ir tikai pasaules gals joprojām skatāms Rīgā) – abiem ir 27 gadi, abi ir traki talantīgi. Tverdovska filma Zooloģija – stāsts par 50 gadu vecu sievieti, kurai ir izaugusi aste. Tas ir gan reālistisks, gan sirreālistisks, gan traģisks, gan komisks vēstījums par cilvēka vientulības telpu. Absolūts Eiropas un pasaules festivālu hits, kas saņēmis kaudzēm balvu!

 

Svelmainais līcis*****

Režisors Bruno Dimons. Lomās Fabriss Lukīni, Žiljeta Binoša, Valērija Bruni-Tedeski u. c.

Viena no šā gada Kannu kinofestivāla ekstravagantākajām konkursa filmām – savdabīgā Francijas kino autora Bruno Dimona stilīgais farss Svelmainais līcis/Ma Loute, kas sākotnēji mulsina, pēcāk spēj sajūsmināt līdz smiekliem un asarām. Filmas varoņi ir bagātnieku ģimenīte, kura atbraukusi pavadīt brīvdienas Normandijā, komiski detektīvi, kuri izmeklē cilvēku pazušanas gadījumus, un zvejnieki ar ellišķīgiem paradumiem. Bruno Dimons vienlaikus jestri ironizē un "spridzina" tik sarežģītajā farsa estētikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja