Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ditas Rietumas kino izlase: 20.X - 27.X

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Zooloģija****

Režisors Ivans Tverdovskis. Seanss 20.X kinoteātrī Splendid Palace.

Filma no Rīgas Starptautiskā kinofestivāla konkursa programmas. Absolūts festivālu grāvējs, teju vienīgā aktuālā krievu art house kino prece. Tā ir ne tikai drosmīga, bet arī dziļi humāna filma par sievieti ar asti. Par spīti fantastikas motīvu uzbāzībai, filma lasāma arī kā jauna un talantīga režisora (Ivanam Tverdovskim ir 27 gadi) veltījums "nepiederīgajiem". Tāda ir šīs drāmas varone – vientuļa piecdesmitgadniece Krievijas provincē, kurai pēkšņi izaug aste, kas kardināli maina viņas dzīvi.

Lomu spēles***

Režisors Vallo Tomla. Seanss 21.X plkst. 20.30 kinoteātrī Splendid Palace.

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kopražojuma filmas Lomu spēles pirmizrāde nesen notika Sansebastjanas festivālā, tagad tā būs skatāma Rīgā. Stāsts par jaunu pāri, kas atpūšas savu bagāto draugu villā un tiek konfrontēts ar diviem svešiniekiem, ir stilīgs un ambiciozs. Filmā mēģināts izmantot spriedzes elementus, sabiezinot tos līdz trillera cienīgai kulminācijai. Stāsts ir par attiecībām un krīzēm. Ja atceraties zviedru filmu Force Majeure (2014), Lomu spēlēs atradīsiet tematisku un stilistisku līdzību.

Klusā sirds****

Režisors Bille Augusts. Seanss 22.X plkst. 14 kinoteātrī Splendid Palace.

Nepalaidiet garām izcilas filmas no Rīgas Starptautiskā kinofestivāla piedāvājuma, tas ilgst tikai līdz svētdienai! Viena no tām – Klusā sirds. Tā ir niansēta drāma, kuru uzņēmis dānis Bille Augusts. Kā izstāstīt stāstu par vecumu, slimību, aiziešanu no dzīves? Klusā sirds, vēstot par pensionētu skolotāju un viņas ģimeni, pieskaras šīm tēmām, kuras mūsdienu sabiedrībā tiek uzskatītas teju par tabu, jo nevairo optimismu un patēriņu. Satricinošs atgādinājums par esamības jēgu un pamatvērtībām. 

Džeks Rīčers. Nekad neatgriezies*** 

Režisors Edvards Cviks. Lomās Toms Krūzs, Kobija Smaldersa, Roberts Knepers u. c.

2012. gada filmas Džeks Rīčers turpinājums. Toms Krūzs Džeka Rīčera lomā piedāvā visu, ko vēlaties saņemt no lielbudžeta Holivudas grāvēja ar neskaitāmām vajāšanas ainām un galveno varoni, kurš pārvar visus šķēršļus, lai tuvotos uzvarošajam finālam. Būdams filmas producents, Toms Krūzs režijas grožus uzticējis augstas raudzes profesionālim Edvardam Cvikam, ar kuru kopā ir strādājis, piemēram, Pēdējā samurajā. Nekādu pārsteigumu – kvalitatīvs trilleris ar Tomu Krūzu skarbā supervaroņa lomā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja