Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Divas Latvijas filmas saņēmušas Krievijas kinokritiķu balvu Baltais zilonis

Kinodokumentālists Vitālijs Manskis par filmām Saules staros un Radinieki saņēmis Krievijas kinokritiķu balvu Baltais zilonis kategorijā Gada notikums, aģentūru LETA informēja Manska pārstāve Ilze Pelnēna.

Balvas pasniegšana norisinājās aizvadītajā nedēļā Maskavā. Gan Saules staros, gan Radiniekus ir producējusi Latvijas studija "Vertov", ko dibinājusi producente Natālija Manska pēc pārcelšanās uz dzīvi Latvijā 2015.gadā.

No Latvijas dokumentālās filmas par Ziemeļkoreju Saules staros veidošanā ir piedalījies arī komponists Kārlis Auzāns un skaņu režisors Anrijs Krenbergs.

Savukārt Manska filma Radinieki, kas stāsta par viņa ģimeni nemieru plosītajā Ukrainā, tapusi sadarbībā ar Latvijas studijas Ego Media producentu Gunti Trekteri un filmas veidošanā piedalījušies arī montāžas režisori Gunta Ikere un Pēteris Ķimelis.

Kā skaidro Pelnēna, 2016.gads Krievijā bija pasludināts par Kino gadu un saistībā ar to kino nozarei tika piešķirti papildus līdzekļi. Tomēr dokumentālās filmas Radinieki veidošanai finansējumu Krievijas Kultūras ministrija atteica, pamatojot to ar filmas režisora Manska pretvalstiskajiem uzskatiem. Filma ir tapusi pateicoties vairāku valstu kino fondu, tai skaitā Latvijas Nacionālā kino centra, atbalstam.

Savukārt filmu Saules staros sākotnēji Krievijas Kultūras ministrija atbalstīja, tomēr no savas līdzdalības atteicās jau pēc filmas pirmizrādes un starptautiskajiem panākumiem, norādīja Pelnēna.

Latvijā par filmu Saules staros Manskis 2016. gada oktobrī saņēma Nacionālo kino balvu Lielais Kristaps kategorijā Labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma, savukārt filma Radinieki kļuva par Rīgas starptautiskā kinofestivāla atklāšanas filmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja