Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kolumbijas dzīves krāsas porro ritmā

Trīs filmas par Kolumbijas dabu, cilvēkiem un kultūru

No 16. līdz 19. februārim Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē notiks Kolumbijas filmu dienas, kuras risināsies jau otro reizi. Šīgada programmā ir iekļautas trīs dokumentālās pilnmetrāžas filmas, kuru uzmanības centrā ir Amazones ziemeļrietumi, Gabriela Garsijas Markesa personība un porro ritms, atklājot šīs Latīņamerikas valsts vēstures, dabas, kultūras un tradīciju krāšņumu un ievedot skatītājus dažādās tās realitātēs. 

"Mēs gribējām lauzt stereotipus par Kolumbiju, kurus Latvijas iedzīvotāji ir iemantojuši līdz šim," sarunā ar laikrakstu Diena saka Kolumbijas goda konsuls Latvijā Roberts Binde un piebilst, ka līdzās filmu seansiem Latvijas Nacionālajā bibliotēkā būs apskatāmas arī fotogrāfijas no cikla Cita Amerika. "Vai jūs zināt, kā izskatās negrauzdētas kafijas pupiņas?" apvaicājas Kolumbijas goda konsuls. Ieeja uz visiem pasākumiem ir bez maksas. 

Roberts Binde stāsta, ka līdz šim Kolumbijas Goda konsulāts Latvijā kopā ar saviem partneriem ir realizējis jau vairākus sadarbības projektus starp abām valstīm un plāno to darīt arī nākotnē – kultūrā, izglītībā un biznesā. "Pasaule ir kļuvusi mazāka: mums nevajag baidīties ne no attāluma, ne arī no Kolumbijas lieluma," viņš piebilst (vairāk informācijas par Kolumbijas Goda konsulātu Latvijā var lasīt interneta vietnē www.colombia.lv).  

Šodien, 16. februārī, plkst. 17.30 tiks izrādīta režisora Antonio Dorado dokumentālā filma Apaporis. Vienu upi meklējot (2010), kura veidota pēc pazīstamā kanādiešu antropologa Veida Deivisa grāmatas Viena upe (1996) motīviem, kam pamatā ir patiesi notikumi. Tas ir mistisks ceļojums, kas izvedīs skatītāju cauri neiemītai, grūti aizsniedzamai kara bloķētai zonai, kas atrodas Amazones ziemeļrietumos. 

Sestdien, 18. februārī, plkst. 16 būs skatāma režisora Džastina Vebera dokumentālā filma Gabo. Gabriela Garsijas Markesa realitātes maģija (2015) par romāna Simts vientulības gadu autoru, Nobela prēmijas laureātu. "Arakatakas lielākais lepnums," saka viena no filmas varonēm, likdama roku uz sirds. Tas ir stāsts par to, kā zēns no mazas pilsētiņas Karību jūras krastā kļuva par rakstnieku un iekaroja miljoniem lasītāju sirdis. 

Svētdien, 19. februārī, plkst. 16 tiks demonstrēta režisores Adrianas Lusijas dokumentālā filma Porro, veidots Kolumbijā (2014). Tas ir aizraujošs ieskats Kolumbijas mūzikā un tās ritmu pirmsākumos, kuri ir meklējami režisores dzimtajā pilsētā Kordovā. 

Šī filma ļauj iegrimt Kolumbijas mūzikas dzīlēs, iepazīstoties ar leģendāriem māksliniekiem un klausoties Adrianas Lusijas radītajā skaņu pasaulē viņas pašas izpildījumā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja