Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

ASV izdevniecība izdod Toma Kreicberga romānu The Cat King of Havana

ASV izdevniecība Katherine Tegen Books (HarperCollins) laidusi klajā rakstnieka Toma Kreicberga romānu The Cat King of Havana (Havanas Kaķu Karalis), pavēstīja rakstnieka pārstāve Jekaterina Proņina.

Šis ir rets gadījums, kurā liela ārzemju izdevniecība ar apjomīgu metienu izdod latviešu autora darbu.

Jaunais romāns ir stāsts jauniešiem par kāda amerikāņu tīņa ceļojumu uz viņa mātes dzimteni Kubu. Tajā savijas romantika, dejas, tropu komunisma skaudrais reālisms, un spiegu intrigas. 

Arī grāmatas autors vairāk kā gadu dzīvojis Kubā. 

"Prieks, ka romāns izsaucis lasītāju atzinību," stāsta Toms Kreicbergs. "Tajā pašā laikā jāsaka, ka nepazīstamam latviešu autoram ielauzties pārsātinātajā ASV tirgū ir grūti. It īpaši novērtēju mūsu pašu latviešu atbalstu šajā cīņā. Tas pirmajās nedēļās ievērojami uzlabojis grāmatas noietu. Liels paldies latviešu lasītājiem!"​ 

Romāns jau saņēmis prestižo Junior Library Guild atzinības zīmi. Par to izrādījušas interesi arī Spānijas, Krievijas un Latvijas izdevniecības.

Grāmata The Cat King of Havana latviešu lasītājiem pieejama caur ārzemju interneta veikaliem. Ierobežots skaits eksemplāru atrodams arī Zvaigzne ABC grāmatnīcās.

Latviešu lasītāji pirmoreiz Toma Kreicberga darbus iepazina 2011. gadā, kad apgāds Zvaigzne ABC publicēja viņa fantastikas stāstu izlasi Dubultnieki. Šogad iznāca viņa romāns par Volstrītu un Sibīriju Lopu ekspresis. Tas iekaroja pirmo vietu vairākos grāmatnīcu topos, uzvarēja Kilograms kultūras rudens balsojumā un jau izlaists atkārtoti.

Toms Kreicbergs šomēnes saņēmis prestižo European Science Fiction Society labākā fantastikas rakstnieka godalgu. Viņš trīškārt ticis nominēts Nebulas godalgai un vienreiz - Latvijas Literatūras Gada Balvai. Viņš raksta angliski ar pseidonīmu Tom Crosshill. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja