Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Decembrī norisināsies festivāls Prozas lasījumi 2016

No 6. līdz 11. decembrim jau divdesmit pirmo reizi norisināsies literatūras festivāls Prozas lasījumi 2016, pavēstīja pasākuma pārstāvis Arvis Ostrovskis.

Šogad festivālā aicināti piedalīties autori no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Slovēnijas, Somijas, Maltas un vēl citām valstīm. Festivāla laikā notiks autoru lasījumi, paneļdiskusijas, radošās darbnīcas un grāmatu atvēršanas pasākumi.

Pirms festivāla atklāšanas interesenti aicināti uz īpašiem festivāla ieskaņas pasākumiem: jau 3. decembrī plkst.15  notiks Literārās akadēmijas prozas pēcpusdiena, plkst. 18.30 Transcendentie lasījumi, kurus organizē Latvijas Marsela Prusta biedrība sadarbībā ar Anglikāņu baznīcu. Savukārt 5. decembrī plkst. 19, festivāla atklāšanas priekšvakarā kultūras un pastāvīgās domas portāls Satori”aicina uz Satori prozas lasījumiem 100 gramu drosmei.

Festivāla atklāšana notiks 6. decembrī plkst. 19 Rīgas mākslas telpā, Kungu ielā 3. Pasākumu vadīs Arno Jundze un piedalīsies iepriekšējo festivālu laureāti – Māra Zālīte, Māris Bērziņš, Dace Rukšāne-Ščipčinska, Ilmārs Šlāpins, Juris Zvirgzdiņš, Gundega Repše.

Pasākums tiks atklāts ar fragmentiem un domugraudiem no dokumentālā cikla Rakstnieks tuvplānā, kas iemūžina literatūras un kultūras svarīgākos cilvēkus. Dokumentālais cikls tapis filmu studijā Deviņi (idejas autore un režisore – Ināra Kolmane). Materiāls tiek filmēts kopš 1999. gada.

Jau tradicionāli, festivāla pamatprogrammā notiks Prozas vakariņas, Stāstu vakars, Baltijas autoru prozas vakars, Ārvalstu viesu vakars, Prozas brokastis, Noslēguma un apbalvošanas vakars, kas šogad organizēts sadarbībā ar interneta portālu Punctum un tajā piedalīsies dzejnieki, kas raksta prozu.

Īpaši padomāts par jaunākā skolas vecuma bērniem – Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrā norisināsies Stāstu darbnīca bērniem ar Māri Runguli, kurā tiks lasīti spoku stāsti un bērni varēs līdzdarboties stāstu radīšanā.

Festivāla programmā iekļauts arī Latvijas Rakstnieku savienības lasījumu cikls Process.

Šogad interesentiem piedāvāta plaša un daudzveidīga festivāla starptautiskā programma. Būs iespēja apmeklēt autoru lasījumu vakarus un diskusijas – Vai viegli tulkot prozu, kā arī Vai Tu mani dzirdi? Mazās valodas rakstnieku izaicinājumi (pasākumi notiek angļu valodā).

Sadarbībā ar grāmatu apgādu Jānis Roze 7. decembrī plkst. 17.30 notiks tikšanās ar somu rakstnieci, romāna Ūdens atmiņa autori Emmi Itäranta un tulkotāju Maimu Grīnbergu, bet 10. decembrī plkst. 15 apgāds Zvaigzne ABC un Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā Norden gaidīs klausītājus uz diskusiju Vēstījums nākotnes rakstniekam (pasākums notiek angļu valodā).

Festivāls Prozas lasījumi norisinās kopš 1995. gada, un tā pamatprogrammu veido vietējo autoru lasījumi, kuros klausītāji tiek iepazīstināti ar līdz šim nepublicēta teksta fragmentu. Tekstus vērtēs nozares profesionāļu un alternatīvā – studentu žūrija.

Festivāla detalizēta programma pieejama: www.facebook.com/ProzasLasijumi

Ieeja pasākumos bez maksas.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja