Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Tekstgrupa Orbīta ar dzejas lasījumiem uzstāsies ASV

No 14. līdz 19. novembrim dzejnieku un mākslinieku apvienība Orbīta ar dzejas lasījumiem uzstāsies vairākās Amerikas Savienoto Valstu Austrumkrasta pilsētās, pavēstīja apvienības pārstāve Zane Volkinšteine

Tūre piesaistīta Orbītas atdzejojumu krājuma Hit Parade iznākšanai ASV. 

Bilingvālais dzejas krājums (dzejoļi krievu valodā un to atdzejojumi angliski) klajā laists 2015. gada nogalē, izdevniecībā Ugly Duckling Presse.  Tā idejas autors, redaktors un viens no atdzejotājiem ir tulkotājs un slāvu valodu un literatūras profesors Kevins Plats. 

Orbīta uz Ameriku vedīs kompaktāku FM Slow Show performances versiju. Notiks dzejas lasījumi skaņas pavadījumā, bet ierasto radiouztvērēju vietā šoreiz tiks izmantoti gidu iecienītie skaļruņi. Katrā lasījumā piedalīsies viens vai vairāki atdzejotāji.

Hit Parade atdzejošanā piedalījušies: Polīna Barskova (Polina Barskova), Čārlzs Bernsteins (Charles Bernstein), Bobs Perelmans (Bob Perelman), Džūlija Bloha (Julia Bloch), Daniils Čerkaskis (Daniil Cherkassky), Sāra Daulinga (Sarah Dowling), Natālija Fjodorova (Natalia Fedorova), Jevgēnijs Ostaševskis (Eugene Ostashevsky), Karīna Sotņika (Karina Sotnik), Saša Spektors (Sasha Spektor), Antons Tensers (Anton Tenser), Maija Vinokūra (Maya Vinokour), Maikls Vahtels (Michael Wachtel), Matvejs Jankelēvičs (Matvei Yankelevich), Kevins Plats (Kevin M. F. Platt). 

"Pilnā sastāvā Orbīta vēl nekad nav devusies tik tālu – pāri okeānam. Mēs turp ņemsim līdzi savus tekstus un skatuves pieredzi, kas uzkrāta 15 gadu laikā. Vēl ņemsim līdzi nedaudz drēbju, mazliet balzama un upeņu sulas. Tas viss mums droši vien noderēs, tāpat kā cilvēku atbalsts – gan to, kas apmeklēs pasākumus, gan to, kas mājās turēs īkšķus," par gaidāmo braucienu saka Sergejs Timofejevs, viens no Orbītas dalībniekiem.

Orbītas uzstāšanos varēs redzēt 14. novembrī, Masačūsetsas Amherstā, Amherstas koledžas Krievu kultūras centrā (Amherst College Center for Russian Culture). Ņujorkā, Ņujorkas Universitātes Džordanu centrs (The Jordan Center, New York University) uzstāšanās notiks 15. novembrī.

Filadelfijā, Penn Book Center grāmatnīcā (Penn Book Center Bookstore), performanci varēs baudīt 17. novembrī, kā arī 18. novembrī uzstāšanās notiks Vašingtonā, viesnīcā Washington Marriott Wardman Park Hotel.

Orbīta ir Latvijas krievu dzejnieku, fotogrāfu, mūziķu un multimediju mākslinieku apvienība, kas Latvijas kultūras dzīvē aktīvi piedalās jau kopš 1999. gada, veidojot performances un mākslas instalācijas, izdodot bilingvālu literatūru, rakstu krājumus, foto grāmatas un arī pētniecisko literatūru. 

Orbītas dalībnieki ir: Semjons Haņins, Artūrs Punte, Vladimirs Svetlovs, Sergejs Timofejevs.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja