Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

kim? Laikmetīgās mākslas centrā atklās četru mākslinieču personālizstādes

Ar četru mākslinieču personālizstādēm 8. decembrī plkst. 19 kim? Laikmetīgās mākslas centrā tiks atklāts jaunais izstāžu cikls, pavēstīja centra pārstāve Elīna Sproģe.

Jaunā izstāžu cikla ietvaros būs skatāmas divu amerikāņu mākslinieču personālizstādes, kas tapušas sadarbībā ar kim? ilggadējo partneri – Ņujorkas mākslas telpu Art in General.

Sāras Magenheimeres (Sara Magenheimer) izstāde Viss liekas kā iepirkšanās sastāvēs no multimediju instalācijas, kurā valoda tiek izmantota kā matērija, aicinot vizuālās mākslas darbus lasīt kā izvērstus teikumus.

Bet Reičelas Rosinas (Rachel Rossin) izstādē Mana mazā zaļā lapa, būs skatāmi digitāli un analogi attēli, kas, izmantojot programmēšanas valodu, partapuši virtuālās realiātes ainavā.

Tiks atklāta arī mākslinieces, kim? Rezidences balvas 2016 ieguvējas Ievas Epneres personālizstāde Dzīvo atmiņu jūra. Tā pirmo reizi bija skatāma Art in General laikā, kad māksliniece uzturējās rezidencē Starptautisko darbnīcu un kuratoru programmā (ISCP). Video darbos Baltijas piekrastes militārais mantojums kalpojis par izpētes objektu, caur kuru māksliniece iedziļinājusies bijušo armijnieku un vietējo iedzīvotāju likteņos.

White Box programmas ietvaros būs skatāma Beļģijā dzīvojošās latviešu fotogrāfes Diānas Tamanes izstāde Ziņojums: 147 no 494. To veidos instalācija, kas izriet no personīgiem mākslinieces ģimenes stāstiem un rada jaunu mūsdienu pēcpadomju sabiedrības portreta versiju. Diāna šogad absolvē HISK institūtu Ģentē.

Izstāžu cikla ietvaros norisināsies arī pavadošo pasākumu programma, tostarp tikšanās ar māksliniekiem un kim? Bērnu un jauniešu diena.

Izstādes skatāmas līdz 2017. gada 15. janvārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja