Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Lielajā dzintarā būs skatāma Egila Rozenberga gobelēnu izstāde

Otrdien, 21. februārī plkst. 17 Liepājas koncertzāles Lielas dzintars mākslas telpā Civita Nova tiks atklāta tekstilmākslinieka Egila Rozenberga gobelēnu izstāde Refleksijas, informēja izstādes pārstāve Elizabete Hartmane.

Personālizstādē Egils Rozenbergs skatītājiem gobelēnos un skicēs reprezentēs piecas savas daiļrades tēmas.

Pirmā - Zīmes smiltīs - tēma, kas mākslinieka daiļradei vijas cauri no 20. gadsimta 90. gadiem. Tās ierosmes meklējamas gadalaiku maiņā, jūras radītājās noskaņās un rakstos piejūras smiltīs. Darbi ir kā mākslinieka sarunas ar jūru, kurās Rozenbergs velk paralēles ar cilvēka dzīvi, izjūtām un emocijām.

Otra tematiskā loka nosaukums ir Enģeļi un maskas (eņģeļi kā maskas un maskas kā eņģeļi), ko iespaidojušas klasiskās mākslas vērtības – glezniecība un tēlniecība. Sižetiski abu vārdu duālā būtība un to iespējamais plašais interpretējums mākslinieku ieinteresēja pēc viņa ceļojuma uz Meksiku.

Savukārt, trešais darbu cikls saistīts ar Parīzi - tās ielās, namos un arhitektūras ritmos atrastajām noskaņām. Pilsētas kultūrvide un mākslas klātbūtne Rozenbergu iedvesmas meklējumos mudinājusi atgriezties vairākkārt.

Daļēji izstādē būs pārstāvēts iekšējo pārdomu atspoguļojošs cikls Rētas. Tajā atklātas gan iekšējās dvēseles rētas, gan daudz dziļākas un vispārcilvēciskas rētas, ko cilvēcē, mākslā, kultūrā un dažādu valstu vēsturē ir atstājušas zīmes un notikumi no pagātnes. Skatītājs tiek uzrunāts un aicināts meditēt, ieiet citās dimensijās, iedomātos labirintos, sava veida asociatīvā ceļojumā.

Kā piektā tēma jāmin līdz šim mākslinieka daiļradē gobelēnos nerealizēta laikmeta tehnoloģisko inovāciju pārtapšana, kas metu veidā tiks izstādīta ar nosaukumu Konversija. Tās pamatā ir iespaidi no augstām tehnoloģijām. Savstarpējā dialogā tā ir saruna ar skatītāju par to, kā šīs tehnoloģijas mūsdienu mākslinieka rokās refleksē un “pārtop” 21. gadsimta ornamentā.

Egils Rozenbergs kopš 1968. gada piedalījies neskaitāmi daudz vietēja un starptautiska mēroga izstādēs un projektos. Mākslinieks sarīkojis vērienīgas personālizstādes Latvijā, Zviedrijā, Dānijā, Ukrainā un citur. Atzītā tekstilmākslinieka darbi atrodas dažādu valstu muzejos un kolekcijās ASV, Kanādā, Francijā, Vācijā un cituviet. 2003. gadā mākslinieks apbalvots ar 4.šķiras Triju Zvaigžņu ordeni.

Izstāde būs aplīkojama līdz 23. martam. Ieeja bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja