Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Festivālā Zemlika būs skatāmas Podnieka un Jākobsona izstādes

Mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāla Zemlika laikā 28. un 29. oktobrī Durbē būs apskatāmas divas izstādes – mākslinieka Kaspara Podnieka Aploks, kā arī Ata Jākobsona Kristāliskā viela.

Savā jaunākajā izstādē Aploks, Kaspars Podnieks izmantojis dažādus medijus (fotogrāfija, video, instalācija), kuru brīvi plūstošais stāstījums katru pašu ievelk savas kultūras pieredzes apcerē un liek aizdomāties par ikdienas un apkārtējās vides iekārtojumu.

Izstādes darbi atklāj visaptverošus ritus un to cikliskumu, reizē runājot par pastāvīgu atjaunošanos, kustību un izmaiņām attiecībās, kas dabā darbojas gluži kā uzvelkamais pulkstenis. 

Kaspars Podnieks  par izstādes ideju stāsta: "Rīts pēc vakara no ziemas uz vasaru. No spaiņa spainī, no aploka uz aploku. Tiklīdz viens cikls apritējis, tūlīt jau sākas nākamais. Viss savā starpā saistīts un darbojas kā labi ieeļļots mehānisms."

Viens no spilgtākajiem Latvijas laikmetīgās konceptuālās mākslas pārstāvjiem Kaspars Podnieks, izstādēs piedalās jau kopš 1998. gada, un viņa darbi bijuši skatāmi arī Vācijā, Zviedrijā, Grieķijā, Itālijā, Lietuvā un Francijā. Pirms trim gadiem Kaspars piedalījās 55. Venēcijas mākslas biennālē, kur viņa un Kriša Salmaņa kopīgi veidotā izstāde izpelnījās plašu apmeklētāju un mākslas speciālistu ievērību. Kaspars Podnieks ir no Drustiem Raunas novadā.

Mākslinieks Atis Jākobsons ir šī gada festivāla Zemlika vizuālās izdentitātes autors. Uzrunāts piedalīties un pats tobrīd būdams ceļojumā Himalaju kalnos, Atis festivāla simbolu – rombu – ieraudzīja dabā. Kristālos. To foto attēli arī kļuva par pamatu festivāla šī gada vizuālajā noformējumā.

Seši kristāli, sešas šķautņu attiecības sestajā festivālā tiks izstādītas lielformātā, kuru mākslinieks pats nosaucis, citējot sevi – Kristāliskā viela.

Atis Jākobsons norāda: "Visiem ir skaidrs, ka kristāliem ir maģiskas un, iespējams, dziedinošas spējas. Vien jautājums, cik daudz tam tic vai grib ticēt."

Abas izstādes Durbē būs apskatāmas piektdien, 28. oktobrī, no plkst. 17 līdz 23 un sestdien, 29. oktobrī, no plkst. 9 līdz 23. Kaspara Podnieka Aploks iekārtots bijušajā noliktavā veikala sētā Durbes centrā, bet Ata Jākobsona Kristāliskā viela – bijušā veikala telpās Raiņa ielā 29. Izstāžu apmeklējums ir bezmaksas.

Sestais mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāls Zemlika Latvijas mazākajā pilsētā Durbē norisināsies 28. un 29. oktobrī. Arī šogad festivāls aptvers vairākas no mākslām - mūziku, teātri, vizuālo mākslu un kino. 

Biļetes uz festivālu Zemlika (koncertiem) nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā BezRindas.lv. Biļešu cena šobrīd ir EUR 26. Festivālam tuvojoties, tās kļūs dārgākas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja