Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Īpašāk iezīmēt Maskačkas vaibstus

Aicina piedalīties fotoprojektā Mana Maskavas forštate.

Lai cik tālu pasaulē aizklīstu, mums katram ir vieta, ar kuru sevi asociējam. Piemēram, miljonārs Jūlijs Krūmiņš nekautrējas sevi saukt par Iļģuciema pašpuiku. Vieniem Bolderāja ir "baigais kakts", bet citi sit pie krūts un lepojas, ka nāk no turienes. Spīķeru kvartāla komunikācijas speciāliste Elīna Pundure pati ir no Jelgavas, bet šobrīd jūtas piederīga Maskavas forštatei, jo Spīķeros ir viņas darbavieta. 

Ziemā, kad kvartālā aktivitāšu ir mazāk, biedrība Rīgas Spīķeri atsaukusies Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas konkursam Rīgas apkaimēm. "Bieži saskaramies ar stereotipu viedokli, ka šis rajons ir bīstams, jo blakus Centrāltirgus. Taču tie, kuri te dzīvo, mācās vai strādā, ir pavisam citās domās. Maskavas forštatei ir daudz lokālpatriotu. Tāpēc iedzīvotāji, tie, kas strādā šajā apkaimē, un nevalstiskās organizācijas aicinātas pieteikt dalību interaktīvā fotoprojektā Mana Maskavas forštate," stāsta E. Pundure. Aicinājums domāts visiem interesentiem – senioriem un junioriem, kuriem ir vēlme radoši izpausties un izmēģināt spēkus fotogrāfijā. "Šāds fotoprojekts ļaus iepazīt tādas vietas, ko ikdienā nepamanām," saka E. Pundure un pievienojas domai, ka ziema nebūt nav tas pateicīgākais laiks, lai fotografētu. "Fotostāsts būs interesants redzējums – atklāts un neizskaistināts," viņa domā. Katrs šo apkaimi redz savādāku, katram šī vieta saistās ar savām pieredzēm un atmiņām, individuālām detaļām un uzsvariem. 

Projekta mērķis ir pēc iespējas plašāk parādīt Maskavas forštates vaibstus no cita skatu punkta, daudz personiskāk un īpašāk. "Apbūve, kultūrvēsturiskie objekti, pilsētvide, ainavas, ielas, mājas, aktīvā atpūta, kultūra, sports un, protams, cilvēki," Elīna saka priekšā projekta fotogrāfiju tematiku. Viņa pati, projektu rakstot, daudz staigājusi pa Maskavas forštati. "Sev atklāju daudz skaistu vietu un detaļu, bet esmu Spīķeru patriote. Te ir ļoti interesanti, un gandarījums, ka to atzīst aizvien vairāk rīdzinieku, Latvijas iedzīvotāju un ārzemnieki arī."

Projekta neparastums būs tajā apstāklī, ka no iesūtītajiem pieteikumiem tiks izvēlēti 50 dalībnieki, kuri, izmantojot vienreiz lietojamos fotoaparātus, būs aicināti iemūžināt savu redzējumu. "Fotografējot ar digitālo kameru vai telefonu, uzreiz var redzēt uzņemto kadru, var to izdzēst un pielabot, ja kaut kas nepatīk, bet filmiņā būs tikai 25 kadri. Visas dalībnieku uzņemtās filmiņas tiks attīstītas un atlasītas 50 labākās fotogrāfijas – no katra dalībnieka daiļrades viena, kura tiks izstādīta projekta ceļojošajā fotoizstādē ar tādu pašu nosaukumu Mana Maskavas forštate, ko plānots atklāt 1. martā," stāsta E. Pundure.

Pieteikties projektam (līdz 20. janvārim) un uzzināt par to vairāk var www.spikeri.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja