Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Izstāde Gaisma kabeļa galā. Latvijas māksla digitālajā laikmetā

No 27. septembra līdz 18. oktobrim Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmas TÊTE-À- TÊTE 2016 ietvaros ir skatāma izstāde Gaisma kabeļa galā. Latvijas māksla digitālajā laikmetā, kas veidota no Latvijas laikmetīgās mākslas muzeja valsts kolekcijas.

Izstādē redzami 25 mākslinieku ikoniski darbi, kas publiskai apskatei nav bijuši pieejami jau gadiem, pat gadu desmitiem. "Izstādes vadmotīvs ir piederība tā saucamajam digitālajam laikmetam, tā tēmām, paradoksiem un strupceļiem. Ienākot jaunajām tehnoloģijām, nebūt ne tik tālā pagātnē, to ietekme uzreiz jūtama mākslā. Speciāli izstādei izstrādājām īpašas darba lapas, kuras palīdzēs bērniem izprast un veidot savu attieksmi pret izstādē redzamajiem darbiem. Katru dienu te darbosies arī gids, bet reizi nedēļā arī es apmeklētājus iepazīstināšu ar izstādi," stāsta kuratore Helēna Demakova.

"Izstādē redzamie darbi ir daudzu zināmo darbu atgriešana mūsu vizuālajā atmiņā. Tā ir viena no tehniski sarežģītākajām topošā laikmetīgās mākslas muzeja daļām, un jau tagad ir būtiski domāt par to, kā tos autentiski saglabāt un darīt pieejamus laikā, kad tehnoloģijas būs attīstījušās vai pat nomainījušās. Topošā laikmetīgās mākslas muzeja valsts kolekcijā ir 267 darbi - pietiekami ietilpīga neliela laika nogriežņa vizuālās kultūras daļa. Šobrīd šī kolekcija tiek papildināta galvenokārt pateicoties dāvinājumiem, bet uzskatu, ka topot laikmetīgās mākslas muzejam, ir nepieciešama īpaša valsts programma, lai kolekciju papildinātu," akcentē Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce.

Izstādē piedalās Ēriks Božis, Jay Chow, Evelīna Deičmane, Dace Džeriņa, Kristaps Epners, F5 (Līga Marcinkeviča, Ieva Rubeze, Mārtiņš Ratniks), Jānis Garančs, Kristaps Ģelzis, Ģirts Korps, Kristīne Kursiša, Maija Kurševa, Lev Manovich, Miks Mitrēvics, Anta Pence, Dita Pence, Monika Pormale, Krišs Salmanis, Rasa Šmite, Raitis Šmits, Alise Tīfentāle, Vilnis Vītoliņš, Mehrdad Yazdani un Armands Zelčs.

Mākslas programma TÊTE-À- TÊTE ir viens no veidiem, kā Borisa un Ināras Teterevu fonds veicina kultūras un mākslas attīstību un pieejamību Latvijā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja