Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izstāžu ciklā kim? būs skatāmi Pētersona, Vasiļjevas, Dzirnieka un Salmaņa darbi

Ar četrām personālizstādēm 26. oktobrī plkst. 19 kim? Laikmetīgās mākslas centrā tiks atklāts jaunais izstāžu cikls.

Jaunā izstāžu ciklā līdz 27. novembrim būs apskatāmas Ojāra Pētersona, Evitas Vasiļjevas, Jāņa Dzirnieka un Kriša Salmaņa personālizstādes.

Cikla ietvaros būs skatāma Latvijas Mākslas akadēmijas profesora Ojāra Pētersona (1956) trešā personālizstāde kim? ar nosaukumu second hand. Izstādi veidos fotogrāfijas un kādreiz lietoti ikdienišķi objekti, kas var būt patstāvīgi darbi, bet mijiedarbojoties veido jaunu tēlu.

Izstāde būs izvietota kim? izstāžu zāļu centrā, tieši pa vidu esošo un bijušo studentu darbiem.

Amsterdamā dzīvojošās latviešu mākslinieces Evitas Vasiļjevas (1985) personālizstādē Līdz pusei rozā no studijas uz izstādes telpu tiks pārnestas robustās un trauslās, šķietamā kustībā esošās skulptūras, piemēram, ģipsī atlieta informācijas pavairošanas ierīce, lielizmēra izdrukas, metāla pinumu izstrādājumi un darbi, kas tapuši, iespaidojoties no automašīnas iekšējā salona gumijas paklājiem.

Pirmā OPEN kim? CALL laureāta Jāņa Dzirnieka (1992) izstādē Gaidot nākamo minūti būs interaktīva instalācija, kas attīstīsies ar katru apmeklētāju. Darbu pamatā ir vektoru grafika – takas un enkura punkti, kas kārtosies, ietekmējoties no autora piedzīvotajiem notikumiem. Krāsas izmantojums simbolizēs kādu konkrētu personu, stilizēti pakaramie norādīs uz šī cilvēka uzbūvi, un silikona atgriezumi pildīs kāda neidentificēta datu kanāla funkciju.

Līdz ar šīm izstādēm tiks atklāts arī pirmais White Box programmas notikums – mākslinieka Kriša Salmaņa (1977) izstāde Skilando, kas ilgs līdz šī gada 13. novembrim. Tajā skatāmo videodarbu mākslinieks veidojis rezidencē Kamijamā, Japānā.

Savukārt 15. novembrī programmu turpinās fotogrāfes Diānas Tamanes (1986) izstāde Ziņojums: 147 no 494. To veidos videodarbi, kas izriet no mākslinieces ģimenes piedzīvojumiem un rada jaunu mūsdienu postpadomju sabiedrības portreta versiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja