Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dzelzs vilks 25. gadu jubilejā izdos spilgtāko dziesmu izlasi

Grupa Dzelzs vilks, iesākot atzīmēt tās 25. gadskārtu, pirmoreiz grupas vēsturē izdos spilgtāko dziesmu izlasi Dziesmas pilnmēness naktī.

Jaunajā dubultalbumā, kas mūzikas izdevniecībā Upe tuviem un tāliem nāks klajā 25. oktobrī, apkopotas rokmūzikas kompozīcijas no Dzelzs vilka pirmsākumiem līdz mūsdienām, kā arī viena pilnīgi jauna dziesma. Gada nogalē grupa izdos arī izlases vinila plates versiju.

"Dzelzs vilka nozīmīgu dziesmu apkopojums bija mūsu lielā iecere jau vairākus gadus, secinot, ka arvien vairāk mūsu ierakstu nav pieejami taustāmā – diska vai kasetes - formā. Mūsu pirmās dziesmu izlases sastādītāji netiešā veidā ir arī mūsu klausītāji, jo dziesmu secību abās CD ripās veidojām tā, it kā spēlētu tās koncertā – vienā elpā. Jaunā dubultplate domāta gan tiem mūsu faniem, kuri Dzelzs vilku klausās kopš 90. gadiem, gan jaunākās paaudzes klausītājiem, kas sajutuši rokmūzikas garu," par izlasi saka Dzelzs vilka līderis Juris Kaukulis.

Izdevumā apkopotas Dzelzs vilka koncertos pieprasītākās dziesmas, tostarp Balerīna, Vienas nakts meitene, Oranži mati un Ļauj mani tevi, gan arī Manās mājās sieviešu nav, Dibenā rautais disko, Ledus, Vēlreiz un citas – kopumā 25 kompozīcijas.

Klausītājus gaida arī vairāki pārsteigumi - pirmoreiz CD izdevumā iekļauta koncertos pieprasītā kaverversija Klau, klau (cik sēri zvana), kā arī pievienots 90. gadu ieraksts dziesmai Ja būtu man spārni, kas CD formātā līdz šim nav bijis pieejams.

Albumam Dziesmas pilnmēness naktī ieskaņota arī viena pilnīgi jauna Dzelzs vilka kompozīcija – singls Bīstami vārdi. Tās mūzikas un teksta autors ir Juris Kaukulis, dziesmas skaņas ieraksts tapis skaņu ierakstu studijā Lauska. Skaņu režisori – Juris Kaukulis un Kaspars Bārbals.

Pirms 25 gadiem Mālpilī dibinātā grupa Dzelzs vilks ir viena no spēcīgākajām rokgrupām Latvijā. Izdevusi 13 studijas albumus, saņēmusi sešas Mūzikas ierakstu Gada balvas un vairākās balvas nominācijas, kā arī radījusi dziesmas teātra un laikmetīgās dejas izrādēm.

Pēc vairākām sastāva maiņām jau turpat desmit gadu Dzelzs vilks sastāvs ir nemainīgs: vokālists, dziesmu autors un ģitārists Juris Kaukulis, taustiņu meistars Kaspars Tobis, basģitārists Kārlis Alviķis un bundzinieks Mārcis Judzis.

Izlasē Dziesmas pilnmēness naktī dzirdamas arī Dzelzs vilka kompozīcijas, kuru ierakstā piedalījušies kādreizējie grupas dalībnieki - basģitārists Armands Butkevičs un bundzinieks Andris Bulvītis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja