Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Alvis Hermanis un Čo-Čo-sana atklāj Teatro alla Scala jauno sezonu

Šodien Milānas Teatro alla Scala ar režisora Alvja Hermaņa iestudētās Džakomo Pučīni operas Madama Butterfly pirmizrādi tiks svinīgi atklāta pasaulē slavenākā operteātra 2016.–2017. gada sezona. Pie pults stāsies Teatro alla Scala galvenais diriģents Rikardo Šaijī.

Teātra La Scala sezonas atklāšana ir viens no galvenajiem notikumiem Itālijas dzīvē, kas pulcē politisko, ekonomisko un kultūras eliti. Šis rituāls tradicionāli notiek Milānas patrona Svētā Ambrozija dienā 7. decembrī.

Operas Madama Butterfly pirmizrāde notika 1904. gada 17. februārī tieši šajā teātrī, un Alvja Hermaņa iestudējumam izvēlēta tās pirmā (divcēlienu) versija. Maestro Rikardo Šaijī par vienu no savām prioritātēm Teatro alla Scala muzikālā vadītāja amatā ir izvirzījis Pučīni operu izpildījumu to oriģinālajā versijā.

Madama Butterfly ir latviešu režisora trešais darbs Teatro alla Scala: 2015. gada sākumā Milānā tika izrādīta Bernda Aloīza Cimmermaņa opera Zaldāti, 2016. gada sākumā – Džuzepes Verdi Divi Foskāri.

Izrādes Madama Butterfly radošajā komandā kopā ar režisoru un scenogrāfu Alvi Hermani strādā kostīmu māksliniece Kristīne Jurjāne, videomāksliniece Ineta Sipunova, horeogrāfe Alla Sigalova un gaismu mākslinieks Gļebs Fiļštinskis.

Titullomu atveidos urugvajiešu soprāns Marija Hosē Siri. Amerikāņu flotes virsnieka Pinkertona tēlā iejutīsies amerikāņu tenors Braiens Imels. Izrāde būs ieturēta tradicionālā japāņu stilā, viens no Alvja Hermaņa iedvesmas avotiem ir teātra kabuki estētika, kura ļauj akcentēt darba izteiksmīgumu un bagātina sižeta attīstību. Saprast un sajust varoņu raksturus palīdzēs smalka žestu valoda.

Scenogrāfijā, kuru Alvis Hermanis radījis sadarbībā ar Leilu Fteitu, būs nolasāms japāņu minimālisms. Skatuves noformējumu mākslinieki veidojuši, ietekmējoties no japāņu akvareļiem un grafikas darbiem.

Pučīni operas jauniestudējumu Teatro alla Scala varēs noskatīties 10., 13., 16., 18., 23. decembrī, kā arī 3. un 8. janvārī. Šovakar plkst. 19 Madama Butterfly pirmizrāde tiešraidē no Milānas tiks demonstrēta Rīgas kinoteātrī Splendid Palace. Visas biļetes ir pārdotas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja