Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ceturtās adventes vakarā Rīgas Domā noritēs koncerts ar kopdziedāšanu

2016. gada 18. decembrī Rīgas Domā izskanēs Georga Frīdriha Hendeļa oratorija Mesija, kurā kopā ar mūziķiem – Eviju Martinsoni, Sergeju Jēgeru, Mārtiņu Zvīguli, Paulu Putniņu, Vidzemes kamerorķestri, koriem Balsis, Aura, Monēta un DeCoro, diriģentu Intu Teterovski. Iesaistīties aicina arī katru klātesošo, portālu Diena.lv informēja pasākuma rīkotāji.

Ikviens skatītājs tiks aicināts piedalīties atskaņojumā, ņemot talkā īpaši sagatavotu nošu materiālu. Koncerts kļūs par platformu Sing Along (kopdziedāšanas) tradīcijas aktīvai iedzīvināšanai Latvijas kultūras telpā.

“Koncertā varēs līdzdarboties visi – gan tie, kas vēlas atsvaidzināt savas nošu lasīšanas vai koros iegūtās kopdziedāšanas prasmes, gan tie, kas uz koncertu nāks baudīt pasaules mūzikas literatūras klasiku ka klausītāji. Sing Along jeb kopdziedāšana ir nebijis muzikāls piedzīvojums, kurš cerams iesakņosies arī pie mums,” atzīmē projekta mākslinieciskais vadītājs, diriģents Ints Teterovskis.

“Jau šobrīd ikviens interesents aicināts lejuplādēt kopdziedāšanai paredzēto oratorijas fragmentu daļas projekta mājaslapā singalong.lv. Koncerta apmeklētāju izvietojums Rīgas Domā arī būs netipisks koncertam, bet raksturīgs korim – kopdziedāšanas dalībnieki dalīsies pa balss grupām: soprani, alti, tenori un basi. Būs arī īpašas vietas koncerta klausītājiem,” stāsta projekta Sing Along Latvia vadītāja Džoanna Kota.

Sing Along (kopdziedāšana) ir jauna kopdziedāšanas tradīcija Latvijā ar ilgtermiņa attīstības redzējumu, kura iecere ir vairākas reizes gadā rīkot īpašus koncertus un piedāvāt klausītājiem kļūt arī par šo koncertu dalībniekiem, dziedot populāras melodijas kopā ar profesionāliem mūziķiem. Kopdziedāšanas tradīcija Eiropā iesakņojusies jau vairākus gadu desmitus un savā ziņā nav sveša arī Latvijai – koru kustības dalībnieki labprāt iesaistās dažādos sadziedāšanās pasākumos (spilgti piemēri ir Dziesmu svētku izskaņa vai tematiskie lielkoncerti).

Hendeļa oratorija Mesija ir viens no pasaulē iemīļotākajiem Ziemassvētku laika skaņdarbiem, kura slavenākās taktis kaut reizi ir dzirdējis ikviens no mums: koris Hallelujah dažādos izpildījumos un aranžējumos Adventa laikā skan daudzos dievnamos, koncertzālēs un radio pārraidēs. Iekļaujot programmā arī vairākus populārus korāļus, tiks radīta īpaša noskaņa Ceturtās adventes vakaram.

8. decembrī plkst. 11.00 vīna bārā Garage (Elizabetes iela 83, Berga Bazārā) notiks preses brokastis, kurās Ziemassvētku priekšnojautās, būs iespēja satikties ar projekta radošo komandu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja