Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Festivāla Zobens un Lemess mākslinieku sarakstu papildina Batushka un Heidevolk

Mūsdienu etniskās mūzikas un seno amatu festivāla Zobens un Lemess mākslinieku pulku līdzās somu melodiskā metāla grandiem Amorphis papildinās arī noslēpumainā poļu ortodoksālā metāla apvienība Batushka, kā arī pagānmetālisti no Nīderlandes Heidevolk, portālu Diena.lv informēja festivāla organizatori.

Lai arī grupas Batushka nosaukums ir tieša atsauce uz pareizticīgo baznīcu, kā arī apvienības dziesmu tekstos rodamas tiešas atsauces uz liturģiskajiem dziedājumiem, tomēr par kristīgā metāla pārstāvjiem uzskatīt viņus būtu neapdomīgi – tieši otrādi, grupa apgalvo, ka īsteni pareizticīgo draudi bijuši par iemeslu, kāpēc Batushka mūziķiem nācies atcelt koncertus gan Krievijā, gan Baltkrievijā. Par grupas dalībniekiem zināms maz, publiski gan tiek minēts, ka tie visi esot labi zināmu metāla grupu mūziķi.

Zināmas nojausmas gan ievieš fakts, ka, piemēram, grupas lietas menedžē poļu slavenākās black metal grupas Behemoth pārstāvis. Grupas debijas albums Litourgiya ir izpelnījies atzinīgas atsauksmes, bet viņu uzstāšanās ik reizi ir īpašs notikums ar pārsteiguma elementiem.

Savukārt nīderlandieši Heidevolk savā mūzikā apvieno pagānu dzīvesziņu, metālmūzikas spēku un tautas lepnumu, spēlējot melodiski bagātīgu un enerģisku folkmetālu. Savas muzikālās tēmas viņi smeļas dabas norisēs, ģermāņu mītiskajā pasaulē un holandiešu daudzšķautņainajā vēsturē. Savulaik sadziedājušies arī ar pašmāju Skyforger – arī Heidevolk vokāli skan internacionāli piesātinātajā grupas Arkona dziesmā Na mojei zemlje / In My Land.

Jau zināmas arī vairākas pašmāju apvienības, kas uzstāsies festivālā Zobens un Lemess – folkmetālisti Green Novice, progresīvā black metal pārstāvji Eschatos un roķīgais Latgales metālists Sovvaļnīks. Spēlēs arī atmosfēriskā black metal izpildītāji no Igaunijas – Thou Shell Of Death. Tuvojoties festivālam tiks izsludināti vēl vairāki labi zināmi mūziķi, gaidāmi arī pārsteigumi. Šobrīd festivāla biļešu cena ir 25 eiro, taču, pasākumam tuvojoties, tās kļūs dārgākas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja