Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Grupa Dzelzs vilks izdod dziesmu izlasi vinila platē un izsludina jubilejas koncerttūri

Atzīmējot 25. gadskārtu, rokgrupa Dzelzs viks no 3. februāra līdz 8. aprīlim uzstāsies Liepājā, Valmierā, Alūksnē, Ventspilī, Jelgavā un Vecgulbenē, bet vērienīgākais koncerts, norisināsies 24. februārī, Rīgā, koncertzālē Palladium, pavēstīja gurpas pārstāve Aija Kaukule.

Savukārt radīto dziesmu izlasi Dziesmas pilnmēness naktī 2CD izdevumā, Dzelzs vilks izdevuši izlases vinila plates versijā ar tādu pašu nosaukumu.

Vinila platē iekļautas grupas 12 spilgtākās dziesmas, tostarp Balerīna, Oranži mati, Viņa grib tik daudz un Ļauj man tevi, kā arī jaunākais singls Bīstami vārdi, kas pašlaik ir starp Latvijas lielāko raidstaciju visvairāk spēlētajām latviešu dziesmām, nokļūstot Radio SWH Top 20 1. vietā, bet televīzijas skatītājiem tas pazīstams kā sēriju filmas Šķiršanās formula tituldziesma.

Dzelzs vilka pirmsākumos, 90. gados, kad vēl latviešu grupām bija aktuāls vinila skaņuplates formāts, mēs pie savas plates netikām, tāpēc šā brīža analogās mūzikas klausīšanās mikrorevolūcijas vilnis ir pateicīgs laiks senas ieceres piepildījumam, un ir milzīgs prieks, ka mūsu pirmais vinils beidzot ir klāt!” stāsta Dzelzs vilka līderis Juris Kaukulis.

Jubilejas turnejas Dziesmas pilnmēness naktī koncerti notiks 3. februārī Liepājā, klubā Fontaine Palace, 11.februarī Valmierā, klubā Multiklubs, 24. februārī Rīgā, koncertzālē Palladium. 

Koncertturneja turpināsies 10. martā Alūksnē, izklaides un izaugsmes centrā Prelūdija, 18. martā Ventspilī, teātra namā Jūras vārti, 24. martā Jelgavā, klubā Jelgavas krekli, un 8. aprīlī Vecgulbenē notiks grupas akustiskais koncerts.

Pirms 25 gadiem Mālpilī dibinātā grupa Dzelzs vilks ir kļuvusi par vienu no spēcīgākajām rokgrupām Latvijā. Izdevusi 13 studijas albumus, saņēmusi sešas Mūzikas ierakstu Gada balvas un vairākās balvas nominācijas, radījusi dziesmas kino un teātrim, kā arī dejas izrādēm.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja