Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LNSO ar koncertiem Francijā uzsāk Latvijas simtgades starptautisko programmu

2017. gada janvāra beigās un februāra sākumā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) dosies koncertbraucienā uz Franciju, kur spēlēs divus koncertus Eksanprovansā un Mecā, kā arī piedalīsies slavenajā festivālā Trakās dienas Nantē, pavēstīja Latvijas valsts simtgades biroja sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Pastare.

Ar šo turneju, reprezentējot Latvijas kultūru, tiks uzsākta Latvijas valsts simtgades starptautiskā programma Eiropā.

24. janvārī Eksanprovanas Lielajā teātrī un 26. janvārī Mecas Arsenālā LNSO Andra Pogas vadībā sniegs programmu, kurā iekļauts Modesta Musorgska simfoniskais zīmējums Nakts kailajā kalnā, Sergeja Rahmaņinova Simfoniskās dejas un Morisa Ravela Klavierkoncerts Solmažorā, kur soliste būs plaukstošas starptautiskas karjeras īpašniece, bulgāru pianiste Plamena Mangova.

Plamena Mangova ir prestižā Karalienes Elizabetes konkursa 2007 II vietas ieguvēja. Patlaban viņa uzstājas ar tādiem diriģentiem kā Mjunvuns Čuns, Endrū Deiviss, Jāps van Zvēdens, Dmitrijs Jurovskis, Gilberts Varga, Fransuā Ksavjē Rots.

Latvijā šī programma izskanēs 21. janvārī Vidzemes koncertzālē Cēsis.

Savukārt no 2017. gada 1. līdz 5. februārim LNSO piedalīsies Francijas festivālā Trakās dienas Nantē, un tās patiešām būs trakas dienas, jo šis festivāls atšķiras no citiem festivāliem ar to, ka tajā ik dienu notiek neticams daudzums koncertu, un Nantes Kongresu centrs burtiski ņudz ar cilvēkiem un vibrē no mūzikas skaņām.

LNSO Nantē sniegs deviņus koncertus, un septiņos no tiem iekļauti latviešu mūzikas lieliski paraugi – Emīla Dārziņa Melanholiskais valsis un Artura Maskata Tango (akordeona solo – Artūrs Noviks). Dārziņa valsis likts kompānijā ar Vijoļkoncertu, kura autors ir mūsu smeldzīgā klasiķa iemīļotais un augstu vērtētais Pēteris Čaikovskis. Savukārt Maskata Tango rindots vienkop ar Brāmsa, Dvoržāka, Kodāja, Grīga, Rahmaņinova un Borodina simfoniskajām dejām, un šī programma Nantē izskanēs trīs reizes. Lielā daļā koncertu Nantē LNSO pievienojas arī Valsts akadēmiskais koris Latvija. Vairāki koncerti tiks pārraidīti Eiropas kultūras TV kanālā ARTE.

Pirms uzstāšanas Nantē LNSO spēlēs četrus koncertus pilsētas apkaimē – Somīrā, Lavalā, Sennzārā un Larošsirjonā. Arī šajos koncertos līdzās citu autoru simfoniskajām dejām skanēs starptautisku atzinību guvušais Artura Maskata Tango.

Latvijas valsts simtgade ir nozīmīga iespēja plaši vēstīt par Latvijas devumu pasaulē, celt Latvijas valsts un uzņēmēju starptautisko konkurētspēju.

Reprezentējot Latvijas mākslu Francijā, tiek stiprināti kultūras festivālu Pārsteidzošā Latvija un Francijas pavasaris laikā dibinātie kontakti, kā arī Latvijas prezidentūras ES Padomē kultūras programmā uzsāktā LNSO sadarbība ar Parīzes mūzikas aģentūru PIAS aģentūru (Les Productions Internationales Albert Sarfati).

 

 

Top komentāri

Nabadzības apliecība
N
Jau kuro reizi neviena latviešu simfonija,pirmkārt Skultes vai Ivanova simfonija. Nožēlojami.
trubadūrs uz ēzeļa
t
"Latvijas valsts simtgade ir nozīmīga iespēja plaši vēstīt par Latvijas devumu pasaulē, celt Latvijas valsts un uzņēmēju starptautisko konkurētspēju."Pavēstīja sabiedrisko attiecību pārraudze, ne jau mūzikas zinātniece. ES iemaukti, regulas, saskaņošanas, norādes. Tirgus attiecības- māksla kā produkts. Nožēlojami nav, ir kārtība un diktāts, Iekļaušanās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja