Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mariss Jansons un Andris Nelsons sacenšas par Grammy vienā kategorijā

Diriģenti Mariss Jansons un Andris Nelsons izvirzīti prestižākajai mūzikas balvai pasaulē nominācijā Labākais orķestra sniegums. Abi – par krievu mūzikas ierakstiem.

Mariss Jansons kopā ar Amsterdamas Karalisko orķestri Concertgebouw iemūžinājis Sergeja Prokofjeva Piekto simfoniju (ierakstu kompānija RCO), savukārt Andris Nelsons un viņa vadītais Bostonas simfoniskais orķestris ierakstījuši Dmitrija Šostakoviča Piekto, Astoto un Devītos simfoniju (Deutsche Grammophon).

Jāatgādina, ka Andris Nelsons kopā ar Bostonas orķestri šā gada sākumā jau ieguva Grammy par ierakstu cikla Shostakovich Under Stalin’s Shadow/Šostakovičs Staļina ēnā pirmo daļu (Desmitā simfonija un pasakalja no komponista operas Mcenskas apriņķa lēdija Makbeta). Savukārt Mariss Jansons 2006. gadā saņēma Grammy par Šostakoviča Trīspadsmitās simfonijas ierakstu.

Šoreiz latviešu diriģentiem kategorijā Labākais orķestra sniegums ir spēcīgi konkurenti – Maikls Tilsons-Tomass un Sanfrancisko simfoniskais orķestris, Nēme Jervi un Romāņu Šveices orķestris, Alans Gilberts un Ņujorkas filharmonijas orķestris.

59. ikgadējā ASV Skaņu ierakstu akadēmijas balvas Grammy pasniegšanas ceremonija notiks 12. februārī Losandželosā. Balvas tiks pasniegtas 84 kategorijās.

Uz deviņām Grammy pretendē Bejonsē, uz astoņām – Dreiks, Riana un Kanje Vests. Nominantu vidū ir Adele, Džastins Bībers un Deivids Bovijs.

Prestižākajā nominācijā Gada albums sacenšas Adeles 25, Bejonsē Lemonade, Džastina Bībera Purpose, Dreika Views un Stērdžila Simpsona A Sailor’s Guide to Earth.

Pilns nominantu saraksts: https://www.grammy.com/nominees

 

Top komentāri

melnais humors
m
Diena, lūdzu, paskaidrojiet, kā īsti Jansons ar Nelsonu sacenšas? Kā tas izpaužas. Jā, abi ir nominēti, bet tas arī ir viss. Tās taču nav nekādas skriešanas vai dzelžu staipīšanas sacensības. Turklāt Nelsons joprojām ir Jansona ēna un arī kopē Jansonu tāpat kā agrāk. Tādēļ ne par kādu sacensību nevar būt ne runas.
farss
f
Smuks puika sacenšas ar ievērojamu diriģentu?
nemelo, ellen
n
Nelsons nav lielmeistars, bet varenā grupējuma atbalstīts pusprofesionāls mahātājs bez profesionālas izglītības:)))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja