Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mūzikas akadēmijā notiks trešais mūsdienu mūzikas festivāls deciBels

No 24. februāra līdz 3. martam Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) norisināsies trešais mūsdienu mūzikas festivāls deciBels, kurš dos iespēju ieskatīties mūsdienu mūzikas aktivitātēs akadēmijā, informēja festivāla komandas pārstāvis Rolands Kronlaks.

Festivāla mērķis ir vienlaikus parādīt to, kas notiek akadēmijas ikdienā un vienlaikus “sapurināt” studentus jauniem, rosinošiem ceļojumiem mūsdienu mūzikas jomā, savedot kopā topošos komponistus, instrumentālistus, vokālistus, džeza un etnomūziķus, skaņu režisorus. 

Šogad festivālā piedalīsies arī austriešu jaunās mūzikas ansamblis NAMES un komponists Karlheincs Esls (Karlheinz Essl,1960).

Festivāla atklāšanas koncerts Blurred izskanēs 24. februārī plkst. 19 JVLMA Lielajā zālē. Tas būs veltīts elektroakustiskajai mūzikai. Viens no koncerta akcentiem ir festivāla viesa, austriešu komponista Karlheinca Esla piedalīšanās savu skaņdarbu atskaņojumos, pārvaldot dzīvā laika elektronikas procesus. Viņa darba izpildījumos piedalīsies jau augstu novērtētie akadēmijas studenti Guntars Freibergs (vibrafons), Egija Veldre (flauta), Sarma Gabrēna (čells) un Dainis Tenis (klavieres).

Vīnes mūzikas un tēlotājmākslas universitātes elektroakustiskās mūzikas profesors Karlheincs Esls savā darbībā ir izgājis ārpus tipiskajiem elektroniskās mūzikas komponista rāmjiem – viņš ir gan atskaņotājmākslinieks, gan improvizētājs, bieži strādājot ar elektronisko skaņu radīšanu reālajā laikā. 

Pirmatskaņojumus piedzīvos arī Annas Ķirses un Rolanda Kronlaka akusmātiskie skaņdarbi, kā arī Lindas Leimanes jaundarbs saksofonam un elektronikai, kurā saksofonu partiju atskaņos Arvīds Kazlausks.

25. februārī plkst. 19 JVLMA Lielajā zālē izskanēs sitaminstumentu mūzikas koncerts Waves 2.

Koncertā uzstāsies šobrīd akadēmijā studējošie sitaminstrumentālisti kopā ar pedagogiem Edgaru Saksonu un Rihardu Zaļupi. Programmā būs gan solo numuri, gan ansambļu spēle. Šis koncerts būs īpašs arī ar to, ka tiks pirmatskaņoti JVLMA studenšu Evijas Skuķes un Oļesjas Kozlovskas jaundarbi sitaminstrumentu ansamblim.

Viens no koncertiem, Asni, 27. februārī plkst. 19 JVLMA Lielajā zālē, tiks veltīts tikai jauno autoru darbiem. Iestrādes šim projektam tika veiktas Madonas Jauno latviešu mūzikas dienu kompozīcijas meistarklašu ietvaros, kurā mūzikas vidusskolu audzēkņi un JVLMA studenti komponēja skaņdarbus dažādām instrumentu kombinācijām no konkrēta sastāva: oboja, klarnete, saksofons, alts, kontrabass un marimba. Jaunu darbu šim koncertam komponē pagājušajā festivālā labi iepazītais Armands Aleksandravičus.   

Īpašs notikums šajā festivālā būs Zalcburgas Mozarteum universitātes jaunās mūzikas ansambļa NAMES viesošanās 1. martā plkst. 19 JVLMA Lielajā zālē. Blakus austriešu komponistu darbiem tajā izskanēs arī mūsu studenšu Annas Ķirses un Agitas Reķes darbi. Austriešu ansambļa viesošanās ir iecerēta kā pirmais posms austriešu un latviešu komponistu mūzikas programmu apmaiņai starp JVLMA un Mozarteum universitāti.

Džeza un etnomuzikoloģijas studentu sadarbības projektu Etno + Jazz. klausītāji ir aicināti 2. martā plkst. 19 JVLMA Lielajā zālē koncertā ETNO+JAZZ vol.3.

Koncerts Atbalss 3. martā plkst. 18 JVLMA Akmens zālē kļūs par festivāla izskaņu. Šajā programmā fokusēta mūzika balsīm un elektronikai. Skaņdarbus dziedās Laima Lediņa, Lauma Malnace un Dārta Treija.

Festivāla ietvaros notiks arī Karlheinca Esla un Zalcburgas Mozarteum universitātes profesora Ahima Bornhofta lekcijas un meistarklases.

Biļetes nopērkamas iepriekšpārdošanā Biļešu Paradīzes kasēs, www.bilesuparadize.lv vai stundu pirms koncerta norises vietā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja