Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Romeo skūpsti vienmēr ir īsti

Sestdien, 21. janvārī, plkst. 19.55 Rīgas kinoteātrī Kino Citadele tiešraidē no Ņujorkas Metropolitēna operas tiks demonstrēta Šarla Guno opera Romeo un Džuljeta.

Itāļu diriģenta Džanandreas Nozedas un amerikāņu režisora Bārtleta Šēra veidotajā Romeo un Džuljetas jauniestudējumā mirdzēs divas superzvaigznes – impulsīvais tenors Vitorio Grigolo un izsmalcinātais koloratūrsoprāns Diāna Damrava.

Franču romantiskā opera piedāvā koncentrētu, emocionāli spraigu Šekspīra lugas versiju. Izrāde uzvesta pietiekami tradicionāli, tajā ir ieviesti daži sirreāli, abstrakti elementi, taču galvenais šajā iestudējumā ir titullomu atveidotāju jūtu ķīmija – tik harmoniska, enerģiska un kaislīga saspēle operā ir reti sastopama.

Mākslinieku duets ir apbrīnas vērts un unikāls – viņi sadeg viens otra mīlas liesmās, šo karstumu jūt arī skatītāji. Izrādē, kuras darbība risinās nevis renesanses laikā, bet XVIII gadsimta Veronā, īpaši tiek akcentētas erotisma un juteklības notis.

"Mēs visu darām pa īstam. Mēs neizliekamies," saka Vitorio Grigolo. "Tikai skūpsti nav īsti," piebilst Diāna Damrava. "Ko?! Mani skūpsti vienmēr ir īsti!" partnerei atbild Vitorio Grigolo, kurš ir pazīstams ar savu temperamentīgo, hiperemocionālo uzstāšanās manieri un atlētiskumu. Dzirdot un redzot itāļu dziedātāju, klausītājas ģībst un pat nedaudz apskauž Džuljetu.

Diāna Damrava, būdama vāciete, izceļas ar citādu pieeju opermākslai: viņu raksturo perfekcija, koncentrēšanās spējas un stabilitāte. Uz skatuves māksliniece palīdz fokusēties savam karstasinīgajam partnerim.

Dziedātāja uzsver, ka sarežģītākais šajā operā ir pareizi uztaustīt abu 14 gadu veco mīlētāju jūtas un piemeklēt atbilstošas kustības, lai tās izskatītos dabiskas. "Tas ir neticami, cik spēcīga un pārliecināta, cik pieaugusi ir Džuljeta, cik skaidri viņa uztver situāciju un pieņem lēmumus. Viņa dodas pie garīdznieka un saka: "Šis ir mans vīrs, un jūs mūs salaulāsiet." Es atceros savu jaunību – man nepatika būt tīņa vecumā, es nebiju spējīga neko izdarīt, neko izlemt. Es jutos garlaikota. Tāpēc mani sajūsmina šīs meitenes raksturs!"

Džuljetas lomu Diāna Damrava dzied pirmo reizi, savukārt Vitorio Grigolo atveido Romeo kopš 2010. gada.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja