Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Trio ART-i-SHOCK un grupa PUTNI uzstāsies komponistes Gribinčikas 50. jubilejas koncertā

Trio ART-i-SHOCK un vokālā grupa PUTNI 24. oktobrī uzstāsies komponistes Marinas Gribinčikas 50. Jubilejas koncertā Saules skaņas.

 

24. oktobrī plkst. 19 Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē izskanēs koncertprogramma Saules skaņas, kurā godinot 50. jubilejā komponisti Marinu Gribinčiku satikušies divi netradicionāli, bet uz Latvijas un pasaules skatuvēm atzinību guvuši kolektīvi - ekstravagantais trio ART-I-SHOCK un vokālā grupai PUTNI, informēja koncerta pārstāve Maija Klotiņa.

PUTNI ir Latvijas mūzikas kopainā vienīgais profesionālais sieviešu vokālais ansamablis , kas īpaši specializējas mūsdienu akadēmiskās mūzikas repertuāra atskaņošanā.

Koncertam izvēlēti saulainākie un pozitīvām emocijām bagātākie darbi no komponistes daiļrades kā arī būs dzirdami vokāli instrumentālu darbu pirmatskaņojumi. 

Latviešu komponistes Marinas Gribinčikas darbus atskaņojuši tādi Latvijas labākie profesionālie kori un orķestri kā Latvijas Radio koris, VAK Latvija, kamerorķestris Sinfonietta Rīga, kā arī neskaitāmi kamersastāvi.

Komponistes dzīvē nozīmīgu lomu ieņem arī pedagoģija, Gribinčika nākusi klajā ar inovatīvām metodēm pasniedzot kompozīciju pašiem jaunākajiem Emīla Dārziņa mūzikas skolā, kur jauno mūziķu izglītošanā darbojas jau vairāk kā 15 gadus. 

Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs, kā arī koncerta norises vietā stundu pirms koncerta. Biļešu cena - 5 EUR. Uzrādot apliecību - bezmaksas ieeja skolēniem, studentiem, pensionāriem, mazturīgajiem iedzīvotājiem un Latvijas Kompinistu savienības biedriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja