Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

FOTO: Peldošie – ceļojošie. II daļa Dailes teātrī

Dailes teātrī 2. decembrī notiks režisora Vladislava Nastavševa jauniestudējums Peldošie – ceļojošie. II daļa pirmizrāde, pavēstīja teātra pārstāve Liene Jakovļeva.

Izrāde ir režisora debija Dailes teātrī. Mihaila Kuzmina romānu dramatizējis Vladislavs Nastavševs, izrādes žanriskais apzīmējums - brīnišķīgā laikmeta beigas 2 cēlienos. 

Jaunā Rīgas teātra izrādes _Peldošie - ceļojošie_ varoņi savās tālākajās gaitās turpina dzīvot Dailes teātrī un atkal ir kopā: galēji bezprātīgā, katastrofas un skandālu alkstošā Poļina, cildenā Iraīda ar apdullinošo temperamentu, amizantais zvēriņš Ļoļečka, Orests kā mūžīgs sirdsapziņas pārmetums, mīlas mokās nomocījies Lavriks un pārējie. Viņi mūžīgi ceļo. Viņi vienmēr ir peldošie.

Pēterburgas baltajās, nemierpilnajās naktīs un lauku muižas mānīgajā mierā atdzimst Atlantīda, kas sen jau nogrimusi. Divkosīgas spēles, nāvīgs apnikums un garlaicība, parastās žāvas vārdos, pieputējušas dvēseles un slinkums sirdī. Bet kaut kur taču ir spoža, jautra, priecīga dzīve... Kur uz visu ir sajūsmas pilnas acis. Lai pēc tam nav par tām kauns. Lai var dzīvot skaisti un brāzmaini! Kā padarīt dzīvi harmonisku un laimīgu?

Izrādē Peldošie – ceļojošie. II daļa lomas atveido Ģirts Ķesteris (Orests), Mārtiņš Upenieks (Lavriks), Dainis Gaidelis (Leonīds), Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Ļoļečka), Ērika Eglija (Iraīda), Ieva Segliņa (Poļina), Gints Grāvelis (Lavrentjevs), Kristīne Nevarauska (Zoja), Intars Rešetins (Fortovs), Edijs Zalaks (Pankratijs), Lelde Dreimane (Soņa) un Kārlis Avots.

Radošajā komandā strādā scenogrāfe Monika Pormale, scenogrāfes asistents Rūdolfs Baltiņš, kostīmu mākslinieki Mare Mastiņa un Rolands Pēterkops (MAREUNROL'S), gaismu mākslinieks Jānis Sniķers, video māksliniece Austra Hauks. Dziesmu autors ir Vladislavs Nastavševs, komponists un dziesmu aranžētājs – Toms Auniņš. Romānu tulkojusi Aija Uzulēna.

Pirms pirmizrādes notika lekcija-tikšanās Aci pret aci ar režisoru, kurā sarunājās režisors Vladislavs Nastavševs un Dailes teātra literārā padomniece Evita Mamaja: https://www.youtube.com/watch?v=CF-FNCgz7RE

Top komentāri

Duducis
D
Neiesaku nevienam. Garlaicīga, monotona. Briesmīga scenogrāfija, kur doma tik dziļi norakta klavieru butaforijās, ka nerakās laukā. Homosexuālisma subjektīvā apoliģētila
Paulas Jēger-Freiman rēgs
P
Ne Peldošo-Ceļojošo pirmajā daļā JRT, ne tagadītēs - otrajā daļā Dailē - nav saprotams, ko tieši simbolizē šie vandalizētie koncertflīģeļi? Izbrīna arī, ka nevienam/nevienai no mūsu izcilajiem pianistiem šis vandālisms nav licis ierunāties?!? Viens no dārgākajiem mūzikas instrumentiem pasaulē, kurā ieguldīts cilvēka roku darbs; uz kā cilvēks demonstrē savu muzikālo talantu un virtuozitāti - šo instrumentu izmanto kā rekvizītu, stumjot, velkot, gāžot apkārt, kāpjot virsū, guļoties iekšā, u.t.t., u.t.t. - Kā šāda koncepcija varēja ienākt prātā režisoram, kurš pats neslikti spēlē klavieres?... Tur pat Freidam būtu ko galvu palauzīt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja