Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Muiža kaņepēs Valmieras teātrī

Valmieras teātris 30. septembrī sezonu atklās ar Indras Rogas iestudēto komēdiju Muiža kaņepēs, informēja teātra pārstāveZane Ceriņa. Izrāde tapusi pēc krievu dramaturga Aleksandra Ostrovska komēdijas Mežs.

Izrādes režisore Indra Roga atklāj, ka "luga ir Aleksandra Ostrovska atzīšanās mīlestībā teātrim. Teātrim kā mākslai, profesijai, teātrim dzīvē un teātrim uz skatuves, kur jūk robežas. Spēle un spēlēšanās, kam ir dziļš un nopietns pamats. Stihija un tiešuma poēzija – kā Dostojevskis dēvēja A.Ostrovska dramaturģiju."

Izrādē paralēli rit divi stāsti – muižas saimnieces Gurmižskas krustdēla un aktiera Ņeščastļivceva atgriešanās mājās pēc 15 gadu ilgas prombūtnes ar mērķi tikt pie krustmātes mantojuma – īpašuma un naudas, taču šajā izrādē režisore priekšplānā izvirzījusi muižas saimnieci Gurmižsku, kura atkal iemīlas, kad tās dzīve nonākusi uz 50 gadu sliekšņa.

Galvenajā Raisas Pavlovnas Gurmižskas lomā – Imants Strads. Pārējās lomās: Mārtiņš Meiers, Tālivaldis Lasmanis, Ieva Puķe, Inese Pudža, Ligita Dēvica, Kārlis Freimanis, Rihards Jakovels, Januss Johansons, Mārtiņš Liepa, Skaidrīte Putniņa, Ruta Birgere, Astra Baumane, Vizma Kalme, Lelde Kalēja, Māra Vīgante.

Izrādes radošajā komandā scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone, komponists Emīls Zilberts un gaismu mākslinieks Jānis Sniķers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja