Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Režisore Krista Burāne aicina Purvciema iedzīvotājus dalīties ar stāstiem

Dokumentālās izrādes Robežas veidotāji režisores Kristas Burānes vadībā meklē Rīgas Purvciema tā sauktā Ķīnas mūra jeb Dzelzavas ielas namu Nr. 23, 25, 35, 37 un 39 šobrīd dzīvojošo iemītnieku stāstus, pavēstīja izrādes pārstāve Lelde Prūse.

Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS sadarbībā ar režisori Kristu Burāni šobrīd veido dokumentālu izrādi, kuras ietvaros aicina ar saviem stāstiem dalīties Purvciema leģendārā māju kompleksa Ķīnas mūra iedzīvotājus. Izrādes veidotājus interesē sarunas un stāsti par notikumiem, kas mainījuši attieksmi pret sevi, sev tuviem vai svešiem cilvēkiem, pilsētu, valsti, dzīvi. Tie var būt saistīti ar darbu, profesiju, bērnību, dzīves vietu, nejaušībām vai apzināti mērķtiecīgām darbībām, dabu, dzīvniekiem, mākslu, politiku, reliģiju – visu, kas ir cilvēka dzīves sastāvdaļa.

Purvciems un Ķīnas mūris izvēlēts, jo ir viens no blīvāk apdzīvotajiem Rīgas rajoniem, kurā dominē daudzstāvu māju apbūve, kurām raksturīga to iedzīvotāju savstarpējā anonimitāte.

"Izrādi vēlos veidot Purvciemā, kurā pati esmu pavadījusi savas dzīves pirmos 18 gadus, tā arī nekad neuzzinot kā sauc manus kaimiņus ne tikai kāpņu telpā, bet pat kāpņu laukumiņā. Zvans pie bērnības dzīvokļa durvīm un iespējamā saruna ar cilvēkiem, kas tur šobrīd dzīvo, būs pirmais solis, lai atgrieztos bērnības pagalmos un sāktu atmiņu arheoloģiju, meklējot tos robežnotikums, kas ir noteikuši manu tālāko dzīvi," stāsta Krtista Burāne.

Izrādes koncepts pirmo reizi tika īstenots Sarunu festivāla LAMPA 2016 ietvaros Cēsīs ar tādu pašu nosaukumu, kā dalībniekus iesaisot Cēsu iedzīvotājus. Skatītāji un dalībnieki šo pieredzi raksturoja kā unikālu un ļoti emocionālu.

Izrādes veidotāji aicina atsaukties Ķīnas mūra iemītniekus, kuri vēlas palīdzēt tapt izrādei ar savu stāstu, sazinoties ar izrādes producenti Leldi Prūsi, rakstot uz [email protected] vai zvanot uz telefonu: 371 26466509.

Robežu pirmizrāde paredzēta šī gada decembrī. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja