Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Baltijas valstīm Londonas grāmatu tirgū 2018. gadā radīts kopīgs logotips

Latvija, Igaunija un Lietuva vienojušās par kopīgu logotipu, kas tiks izmantots kā atpazīstamības zīme Starptautiskajā Londonas grāmatu tirgū 2018. gadā, kad Baltijas valstis būs goda viesu statusā, pavēstīja pasākuma pārstāve Dace bargā.

Logotipa idejas autori un izstrādātāji ir zīmolvedības aģentūra DADADA Studio no Lietuvas, kuru piedāvājums uzvarēja šogad izsludinātajā konkursā.

Šī gada maijā Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Latvijas Republikas Kultūras ministrija, sadarbībā ar Igaunijas Grāmatizdevēju asociāciju un Lietuvas Kultūras institūtu izsludināja konkursu logo izveidei par godu Baltijas valstu dalībai Londonas grāmatu tirgū 2018. gadā, kad Latvija, Igaunija un Lietuva būs goda viesu statusā.

Īpaši atlasīta žūrija, kuru vidū ir visu trīs Baltijas valstu pārstāvēti dizaina, zīmolvedības un literatūras nozares eksperti, no vairākiem desmitiem konkursā iesniegtajiem piedāvājumiem izvēlējās Lietuvas zīmolvedības aģentūras DADADA Studio radīto logotipa dizaina ideju.

DADADA Studio par Baltijas valstu logotipu stāsta: “Mēs esam izstrādājuši īpašu simbolu, kas reprezentē visu Baltijas valstu valodas. Šis simbols ir triju dažādu valodu apvienojums vienā vizuālā tēlā, ar mērķi pārstāvēt Baltijas valstis Londonas grāmatu tirgū 2018. gadā. Jāpiebilst, ka pirmais alfabēta burts angļu valodā tiek izmantots arī kā nenoteiktais artikuls: a book, a letter, a conversation. Grāmata, burts, saruna. Tas ir sarunas sākums.”

Jaunais logotips tiks izmantots Baltijas valstu nacionālo grāmatniecības un literatūras stendu kopīgajā noformējumā 2018. gadā Londonas grāmatu tirgū, kā arī tiks iekļauts visos prezentācijas materiālos, iespieddarbos, izstādēs, suvenīros, interneta un pilsētas vidē u.c.

2018. gadā Latvija, Lietuva un Igaunija starptautiskajā Londonas grāmatu tirgū būs goda viesu statusā, kas paredz 600 kvadrātmetru lielu centrālo Baltijas valstu stenda izveidi Londonas grāmatu tirgus hallē, tulkoto grāmatu un lasījumu prezentāciju pasākumus, poligrāfijas un dizaina sasniegumu reprezentāciju, kā arī saistīto kultūras pasākumu (izstāžu, koncertu, teātra izrāžu u.c.) programmas nodrošināšanu Londonā un citviet Lielbritānijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Izdots rakstu krājums Dekoloniālās ekoloģijas

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LCCA) izdod rakstu krājumu Dekoloniālās ekoloģijas, kurā apkopoti mākslinieciski pētījumi par šodien kritiskiem ekoloģijas un sociālpolitisko pārmaiņu jautā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja