Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

KDi iesaka: Brīnišķīgā laikmeta beigas

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Brīnišķīgā laikmeta beigas

Drāma. Ar iestudējumu Peldošie – ceļojošie. II daļa Dailes teātrī debitē režisors Vladislavs Nastavševs. Izrādei dots apzīmējums "Brīnišķīgā laikmeta beigas divās daļās". Jaunajā Rīgas teātrī 2014. gadā Vladislava Nastavševa uzvestā Mihaila Kuzmina romāna Peldošie – ceļojošie varoņi turpinās dzīvot Dailes teātrī: galēji bezprātīgā, katastrofas un skandālu alkstošā Poļina, cildenā Iraīda ar apdullinošo temperamentu, amizantais zvēriņš Ļoļečka, Orests kā mūžīgs sirdsapziņas pārmetums, mīlas mokās nomocījies Lavriks un pārējie. Lomās – Ģirts Ķesteris, Mārtiņš Upenieks, Dainis Gaidelis, Ilze Ķuzule- Skrastiņa, Ērika Eglija, Ieva Segliņa, Gints Grāvelis, Kristīne Nevarauska, Intars Rešetins, Edijs Zalaks un Lelde Dreimane.

Peldošie – ceļojošie. II daļa 

Dailes teātrī 2.XII plkst. 19, 3.XII plkst. 18, 4.XII plkst. 15, 8.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 4–16

 

***

Dusmas komēdijā 

Aktualitāte. Režisors Gatis Šmits (attēlā) Jaunajā Rīgas teātrī iestudējis izrādi Kārkli, kuru sagatavojis kopā ar aktieriem Gunu Zariņu, Baibu Broku, Kasparu Znotiņu, Andri Keišu un Ģirtu Krūmiņu. Tas ir veltījums Latvijas politiskajai dzīvei, kura sniedz daudz materiāla pārdomām, dusmām un komēdijai. Iestudējuma radošā komanda uzsver: "Mākslinieka uzdevums ir turēt spoguli sabiedrības un varas priekšā."

Kārkli

JRT 7., 8., 9., 21., 22.XII plkst. 19

Biļetes www.biletes.jrt.lv EUR 7–20

 

***

Dzīve Drāma

Režisors Valdis Lūriņš Nacionālajā teātrī iestudējis Annas Rancānes lugu Bišumāte un vilkacis. Tas ir stāsts par dzīvi Latgales pierobežā, par pagātni, meliem un neprātīgu vēlmi pēc mīlestības.

Bišumāte un vilkacis

Nacionālajā teātrī 4.XII plkst. 18; 6., 7., 12., 20., 27., 30.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 3–20

 

***

Likteņa spēles

Režisors Dž. Dž. Džilindžers pirmo reizi iestudējis izrādi Daugavpils teātrī. Liriskās komēdijas Iemīlējās muļķis muļķītē pamatā ir Vācijā dzīvojošā krievu dramaturga Sergeja Rubes luga Žuljeta. Tā vēsta par diviem dzīves pabērniem, kurus liktenis saved kopā. Lomās – Andris Bulis un Zanda Mankopa. Scenogrāfiju veidojis Kristians Brekte, kostīmus – Anna Heinrihsone.

Iemīlējās muļķis muļķītē

Daugavpils teātrī 1., 2.XII plkst. 18.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–8,50

 

***

Vēlā rudens vakarā 

Liepājas teātrī notiks krievu dramaturga Aleksandra Vampilova lugas Vecākais dēls pirmizrāde Gaļinas Poļiščukas režijā. Iestudējuma žanru viņa apzīmē kā antiutopiju. Lugas darbība sākas vēlā rudens vakarā, kad Busigins un Silva nokavē pēdējo vilcienu. Kad neviens no apkārtējo māju iedzīvotājiem savas durvis neatver, viņiem nākas likt lietā visu savu izdomu, lai nebūtu jāpavada nakts uz ielas. Gaļinas Poļiščukas izrādes darbība risināsies pamestā pilsētā, kurā joprojām dzīvo cilvēki, taču vēlas no tās tikt prom. Režisore iedvesmu smēlusies Andreja Tarkovska filmā Stalkers, kurā darbība notiek noslēpumainā vietā, kas tiek dēvēta par zonu.

Vecākais dēls

Liepājas teātrī 3., 4.XII plkst. 18, 29.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 3–17 

 

***

Tikai bērniem

Nacionālajā teātrī tapusi izrāde Šausmu autobuss, kuru drīkst apmeklēt vienīgi skatītāji vecumā no astoņiem līdz 12 gadiem. Bērni līdz astoņu gadu vecumam un pieaugušie zālē netiks ielaisti. Nīderlandiešu rakstnieka Paula van Lona grāmatas iedvesmotā iestudējuma autors ir režisors Kārlis Krūmiņš. Lomas atveidos Zane Dombrovska, Līga Zeļģe, Artis Drozdovs, Jānis Vimba, Kārlis Reijers.

Šausmu autobuss

Nacionālā teātra Aktieru zālē 2.XII plkst. 18, 3.XII plkst. 12, 15 un 18, 4.XII plkst. 12 un 15, 6., 7.XII plkst. 18

Biļetes pārdotas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja