Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

KDi iesaka: Mirdzošā promenāde jubilejā

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Mirdzošā promenāde jubilejā

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) 90 gadu jubilejas cikla turpinājumā orķestra priekšā stāsies tā kādreizējais galvenais diriģents Olari Eltss, kurš vadīja kolektīvu no 2001. līdz 2005. gadam. Programmas centrā – Gustava Mālera Piektā simfonija. Skanēs arī divi baltiešu opusi. Par igauņu Sibēliusu dēvētā Eduarda Tubina (1905–1982) Koncertā kontrabasam un orķestrim (1948) solo spēlēs Berlīnes filharmoniķu mūziķis Gunārs Upatnieks. Vēl šajā vakarā LNSO pirmo reizi interpretēs trauslās mistiķes un skaistuma pārvaldnieces Santas Ratnieces (1977) mūziku – tas būs mirdzošs opuss Glittering Promenade, kas 2005. gadā pirmatskaņots Berlīnes filharmonijā un Latvijā vēl nav skanējis.

LNSO

Lielajā ģildē 26.XI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–40

 

***

Itāļu baroka meistars 

Starptautiskajā Baha kamermūzikas festivālā kopā ar savu baroka ansambli Musica Antiqua Roma viesosies izcilais itāļu vijolnieks un diriģents Rikardo Minazi, kurš uzstājas ar pasaulē labākajiem baroka orķestriem un solistiem. Musica Antiqua Roma izpaužas repertuārā, kas aptver laikposmu no XVI līdz XVIII gadsimtam. Mazajā ģildē skanēs Antonio Vivaldi, Džuzepes Antonio Brešanello un Baldasāres Galupi mūzika.

Koncerts

Mazajā ģildē 30.XI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–10

 

***

Deja 

Horeogrāfe Agate Bankava Nacionālajā teātrī iestudējusi laikmetīgās dejas izrādi Nature Morte, kurā līdzās dejotājiem piedalīsies aktieri Madara Botmane, Evija Skulte, Ainārs Ančevskis un Jurģis Spulenieks.

Nature Morte

Nacionālā teātra Jaunajā zālē 30.XI, 6., 7., 27.XII plkst. 18.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

 

***

Vēl viens veltījums

Enerģiskais dziedātājs Ralfs Eilands turpina sevis meklējumus – viņš apvienojis spēkus ar Latvijas Radio bigbendu un sagatavojis Raimonda Paula 80 gadu jubilejai veltītu programmu Cits Pauls. Tās daļa vasarā tika prezentēta festivālā Positivus. Klubā Palladium skanēs Maestro dziesmas jaunos aranžējumos, Ralfa Eilanda oriģinālkompozīcijas, kā arī fankmūzikas un soulmūzikas šedevri.

Ralfs Eilands

Klubā Palladium 24.XI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

 

***

Stravinskis Venēcijā

Diriģents Kaspars Putniņš, Latvijas Radio koris un orķestris Rīga sniegs koncertu Sakrālie dziedājumi. Stravinskis Venēcijā. Igors Stravinskis bija viens no kaismīgākajiem Venēcijas pielūdzējiem. Tagad komponists un viņa mīļotā pilsēta ir nešķirami uz mūžiem – Stravinskis atdusas Venēcijas Sanmikēles kapsētā. Viņa Mesa jauktam korim un pūšaminstrumentu ansamblim savā garā ir tuva Klaudio Monteverdi un Džovanni Gabriēli mūzikai, kura XVI un XVII gadsimta mijā rakstīta speciāli Venēcijas Svētā Marka katedrālei. Līdzās Stravinska Mesai koncertā skanēs Džovanni Gabriēli Kanconas un fragmenti no Klaudio Monteverdi Vesperēm Svētajai Jaunavai Marijai.

Koncerts

Sv. Jāņa baznīcā 26.XI plkst. 19.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–15  

 

***

Kurš kuru pievārēs

Režisors Dmitrijs Petrenko Dailes teātrī iestudējis velsiešu dramaturga Gērija Ouena lugu Brutāls un dēls. Pusaudzis Liams pārceļas uz nekurienes vidu, lai dzīvotu kopā ar tēvu, kuru viņš nepazīst. Tēvs ir īsts mačo, viņa iesauka ir Brutāls. Zēns jūtas vientuļš, viņš dumpojas. Kurš kuru pievārēs? Lomās Lauris Subatnieks, Vita Vārpiņa, Dārta Daneviča, Mārtiņš Počs vai Niklāvs Kurpnieks.

Brutāls un dēls

Dailes teātra Kamerzālē 30.XI plkst. 19, 2.XII plkst. 19, 3.XII plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja