Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

KDi iesaka: Saksofona virtuozu parāde

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Saksofona virtuozu parāde

Sestdien, 18. februārī, Lielajā ģildē notiks festivāla Saxophonia koncerts, kurā piedalīsies orķestris Sinfonietta Rīga Normunda Šnē vadībā, Rīgas saksofonu kvartets un spoži solisti. Saksofona virtuoza francūža Aleksandra Duazī sniegumu varēs novērtēt šveiciešu komponista Franka Martēna Balādē alta saksofonam un orķestrim. Saksofoniste Katrīna Kivliniece atgādinās par Ģederta Ramana Saksofonkoncertu, kas savulaik panākumus nesis leģendārajam Alnim Zaķim, savukārt Arvīds Kazlausks piedāvās lietuvietes Justes Janulītes jaundarbu The Colour of Water. Programmu noslēgs Riharda Zaļupes jaunais opuss Arctic. Reverse apskaņotam saksofonu kvartetam, simfoniskajam orķestrim un elektronikai. Festivālā Saxophonia koncerti Rīgā skanēs līdz 25. februārim. Programma –saxophonia.lv.

Koncerts

Lielajā ģildē 18.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–25

***

 

Dienvidu melodijas 

Dziedātājas Aijas Vītoliņas un grupas Tango Sin Quinto programmā Atgriezties dienvidos skanēs tango, franču un latino mūzika – Astora Pjacollas, Morisa Ravela un Rišāra Galjāno opusi, kā arī dziesmas no Edītes Piafas repertuāra. Grupā spēlē Jānis Stafeckis (kontrabass), Artūrs Noviks (akordeons), Ainis Zavackis (sitamie instrumenti), Raimonds Melderis (vijole) un Romāns Vendiņš (klavieres). Turneja sāksies 18. februārī Madonas kultūras namā.

Aija Vītoliņa

Latvijas turneja līdz 26.III

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 8–15

***

 

Talanti

Koncertā Inese Galante un draugi Dzintaru koncertzālē līdzās soprānam Inesei Galantei uzstāsies kontrtenors Sergejs Jēgers, tenori Aleksandrs Antoņenko un Ingus Pētersons, pianisti Andrejs Osokins un Daumants Liepiņš, kā arī jaunie talanti.

Koncerts

Dzintaru koncertzālē 18.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

***

 

Kas jūs urda?

Grupa Astro’n’out sākusi sava jaunā albuma Urda turneju. Šajā ierakstā Astro’n’out sadarbībā ar producentu DJ Rudd dažādo savu skanējumu – tajā ir saklausāma elektroniskās un deju mūzikas klātbūtne, kā arī analogo sintezatoru tembri. Arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta skaņu dizainam, kas grupai ļauj atklāt jaunas muzikālās takas un sniedz klausītājiem patīkamu piedzīvojumu.

Astro’n’out

Latvijas turneja līdz 15.IV

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 10–21

***

 

Dzejnieces mīla 

Par godu Māras Zālītes 65 gadu jubilejai tapis koncertuzvedums Sapnis un mīlestība, kurā apkopotas teātra izrāžu dziesmas ar Māras Zālītes vārdiem. "Līdzās tēliem, kas dzīvo Māras Zālītes darbos, vienmēr klātesošs ir vēl kāds personāžs – Latvija. Dzimtenes mīlestība strāvo cauri visiem dzejnieces darbiem," saka iestudējuma režisors Valdis Pavlovskis. Pirmizrāde notiks 17. februārī Ādažu kultūras centrā. Līdz 26. martam iestudējums, kurā skanēs Raimonda Paula, Jāņa Lūsēna, Zigmara Liepiņa, Ulda Marhileviča, Mārtiņa Brauna un Ulda Stabulnieka mūzika, apceļos Latviju. Uzstāsies Andris Ērglis, Normunds Rutulis, Antra Stafecka, Anmary u. c.

Sapnis un mīlestība

Koncerti Latvijā līdz 26.III 

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

***

 

Likteņi drupās

Kinolektorijā Tas, ko tu nedrīksti nezināt 22. februārī tiks demonstrēta Roberto Rosellīni filma Vācija, nulles gads/ Germania anno zero (1948). Tajā ir uzburta atmosfēra Berlīnē īsi pēc Otrā pasaules kara: pilsēta ir drupās, bērni nepieskatīti klīst pa ielām, nokļūstot tādās situācijās, kas viņus padara pāragri pieaugušus. Ar šo darbu pirms seansa iepazīstinās kinozinātnieks Viktors Freibergs.

Vācija, nulles gads

Kinoteātrī Splendid Palace 22.II plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 4–5

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja