Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

KDi iesaka: Viņš ir atgriezies

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Romantisma devītais vilnis

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) muzicēs kopā ar vijolnieci Baibu Skridi . Viņas mirdzošo vijoles toni un dziļo mūzikas izjūtu baudīsiet poļu elegantā gara aristokrāta Karola Šimanovska Otrajā vijoļkoncertā – tā ir saviļņojoši skaista, vizlaini mirdzoša un nepelnīti reti atskaņota mūzika. Koncerta ievadā klausītājus žilbinās Igora Stravinska studiju gadu darbs Scherzo fantastique, kurā zīmēta dzīve bišu stropā, savukārt otrajā daļā skanēs Pētera Čaikovska Sestā simfonija – komponista mūža nogales liktenīgais magnum opus, kas uzbango kā romantisma būtības devītais vilnis. Pie diriģenta pults – LNSO mākslinieciskais vadītājs Andris Poga.

LNSO

Lielajā ģildē 13.I plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–45

***

 

Viņš ir atgriezies

No 13. janvāra LTV1 ēterā būs skatāmas BBC seriāla Šerloks jaunākās, ceturtās sezonas sērijas. Kas būs nākamais Šerloka pretinieks? Kā veidosies slavenā detektīva un viņa uzticamā drauga savstarpējās attiecības, kad pasaulē nāks Mērijas un Vatsona bērns? Kā būs mainījies pats Šerloks? "Viņš ir kļuvis atbildīgāks par savu rīcību," saka titullomas atveidotājs Benedikts Kamberbečs.

Šerloks

LTV1 ēterā no 13.I piektdienās plkst. 21.15

***

 

Krāsa

Cēsīs notiek Džemmas Skulmes jaunāko darbu izstāde Krāsas garša. Tajā iekļautās gleznas ir krāsas vieliskuma un abstrakta simbolisma izgaršošana. Māksliniece atzīst, ka darbus veidojusi, izbaudot "to labo, meditatīvo sajūtu, kas rodas, kad satiecies ar krāsu".

Džemma Skulme

Izstāde Krāsas garša Cēsu Izstāžu namā līdz 5. februārim

***

 

Opera bez vārdiem

Šovakar Dzintaru koncertzālē pianists Raimonds Pauls , Latvijas Radio bigbends un kamerorķestra Sinfonietta Rīga stīgu grupa piedāvās īpašu programmu, kurā populārākās Dvoržāka, Pučīni, Verdi, Vāgnera, Sensānss, Ofenbaha, Bizē un Gēršvina operu ārijas un melodijas skanēs instrumentālā džeza apdarē. Aranžējumu autors – britu mūziķis Kalums O. Koncerts notiks Maestro 81. dzimšanas dienā.

Koncerts

Dzintaru koncertzālē 12.I plkst. 19.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–35

***

 

5. Nāve un meitene 

Kaņepes Kultūras centrā sāksies koncertu cikls Mūzika pusnaktī – orķestra Sinfonietta Rīga stīgu kvarteta un Spīķeru kvarteta izpildījumā neformālā atmosfērā skanēs ārzemju un latviešu klasiskās mūzikas šedevri. Izpildītāji atradīsies nevis uz skatuves, bet zālē starp klausītājiem, kuri būs gatavi iegrimt šajā īpašajā mūzikas pieredzē, sēžot uz spilveniem, pufiem un paklājiem. Skatītāji aicināti nākt ar saviem spilveniem, uz kuriem sēdēt, kā arī lūdz mūzikas baudītājus rēķināties ar to, ka telpā būs jānovelk āra apavi. Pirmajā koncertā 14. janvārī Sinfonietta Rīga stīgu kvartets izpildīs Franča Šūberta 14. stīgu kvartetu Nāve un meitene/Der Tod und das Mädchen.

Koncerts

Kaņepes Kultūras centrā 14.I plkst. 22

Biļetes EUR 5

***

 

Visai ģimenei

Uz Dailes teātra skatuves notiks teātra Maskavas operete viesizrāde – mūzikls visai ģimenei Džeina Eira. Tā pamatā ir Šarlotes Brontē romāns. Krievijas estrādes mākslinieku – komponista Kima Breitburga un dzejnieka Karena Kavalerjana – sacerēto mūziklu, kura pirmizrāde Maskavā notika 2014. gada septembrī, iestudējusi režisore Alīna Čevika. Izrādē piedalās koris, balets un solisti.

Džeina Eira

Dailes teātrī 16., 17.I plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 40–60

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja